Nors žadėjo, S. Skvernelis nepateikė prezidentui kandidatų į ministrus | Diena.lt

NORS ŽADĖJO, S. SKVERNELIS NEPATEIKĖ PREZIDENTUI KANDIDATŲ Į MINISTRUS

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad nepateikė prezidentui Gitanui Nausėdai kandidatų į atnaujintą Vyriausybę, nors žadėjo tai padaryti ketvirtadienį.

„Šiandien dar yra pakankamai daug laiko“, – žurnalistams Seime po susitikimo su šalies vadovu sakė S. Skvernelis.

Prieš kelias savaites dėl naujos koalicijos sutarę valdantieji nusprendė pakeisti mažiausiai tris ministrus – susisiekimo, vidaus reikalų ir žemės ūkio.

Viešai įvardyta, kad šioms ministerijoms vadovauti siūlomos Lenkų rinkimų akcijos atstovų Vladislavo Kondratovičiaus, Jaroslavo Narkevičius ir „socialdarbiečio“ Andriaus Palionio kandidatūros.

S. Skvernelis konkrečių kandidatūrų pats neįvardija, bet sako, kad sutarimas dėl jų su prezidentu yra.

Pasak premjero, šiuo metu su prezidentu daugiausiai diskusijų vyksta dėl teisinių niuansų, kaip turi būti patvirtinta atnaujinta Vyriausybė.

Tarp jų – variantas pakeisti tris ministrus dar iki prezidentui patvirtinant visą kabinetą. Tai reikštų, kad Seimui tektų balsuoti dėl Vyriausybės programos ir pristatyti ministrus, nes nuo S. Skvernelio įgaliojimų gavimo 2016 metais būtų pasikeitę daugiau nei pusė visų ministrų.

Taip pat svarstoma, kad prezidentas patvirtintų senąją Vyriausybės sudėtį, keičiant tik vieną ministrą, o likusius keisti paskui. Tai leistų išvengti balsavimo dėl Vyriausybės programos, nes patvirtinus senąją sudėtį S. Skvernelis gautų įgaliojimus iš naujo, ir ministrų keitimo „skaitliukas“ vėl pradėtų skaičiuotis iš naujo.

Dėl naujų ministrų priesaikų planuojama pratęsti Seimo pavasario sesiją.

„Aš turiu girdėti nuotaikas Seime, žmonės įsitempę, pavargę. Norisi, kad jis (Vyriausybės atnaujinimo procesas) būtų kuo sklandesnis“, – sakė S. Skvernelis.

Jis taip pat sakė, kad prezidentas planuoja susitikti „ne su vienu ministru“, dėl kurių galimybių dirbti abejoja, tarp jų ir Sveikatos apsaugos ministerijos vadovu Aurelijumi Veryga.

Valdančiąją koaliciją sudaro Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

turbut

dar klauso ar prisibijo naisiu /markizo gal tas pasiulys ka ?....juk jie visi is socdemu.....tai kito nelauk nes galvoja kad pinigai visagaliai ir dar neuzdirbti o pasisavinti neiseis /p, runkeliai/......

...

Ar galima paneigt kad Lietuvoje ruošiamas policinis perversmas...

Anonimas

na...ar nerizikuoja,atiduodami tokius svarbius postus lenkams,ar jais galima pasitikėti?Posakis Wilnia naša dar gana gajus lenkų tarpe.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS