Premjeras tikisi, kad aktyvės Lietuvos ir Izraelio kultūriniai mainai | Diena.lt

PREMJERAS TIKISI, KAD AKTYVĖS LIETUVOS IR IZRAELIO KULTŪRINIAI MAINAI

  • 0

Premjeras Algirdas Butkevičius, antradienį priėmęs Lietuvoje diplomatinę tarnybą pradedantį pirmąjį Izraelio ambasadorių Amirą Maimoną, sakė, kad tikisi kultūrinių mainų tarp žmonių.

„Izraelio ambasados įsteigimas Vilniuje – tai istorinis momentas. Tikiu, kad šis žingsnis ne tik sustiprins tarpvalstybinius santykius, bet ir paskatins kultūrinius mainus tarp žmonių“, – sakė premjeras.

Kaip pranešė Vyriausybė, per susitikimą premjeras pasveikino ambasadorių su naujomis pareigomis, aptartos tolesnės bendradarbiavimo perspektyvos.

Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad Lietuva skiria didelį dėmesį Holokausto aukų atminimui išsaugoti, Holokausto švietimui ir tolerancijai bei kovai su bet kokiomis antisemitizmo apraiškomis.

Kalbantis apie ekonominius santykius pažymėta, jog partnerystė išlieka intensyvi – Izraelyje kasmet vyksta Lietuvos turizmo sektoriaus ir mokslinių tyrimų pristatymai, aktyviai keičiamasi verslo atstovų ir žurnalistų delegacijomis.

Ambasadorius sutiko, kad būtina stiprinti bendradarbiavimą ir dalytis gerąja patirtimi tokiose srityse kaip informacinės technologijos ir kibernetinis saugumas. Be to, A.Butkevičius ambasadorių informavo, kad šių metų rudenį Tel Avive planuojamas septintasis Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas – didžiausias ekonomikos renginys pasaulio lietuviams, suburiantis svarbiausius tarptautinės ir vietos rinkos ekonomikos lyderius iš įvairių sričių. Vyriausybės vadovo teigimu, tokie renginiai leidžia užmegzti vertingų kontaktų, domėtis bei keistis pažangiąja patirtimi.

Pirmasis Vilniuje reziduojantis Izraelio ambasadorius A.Maimonas į Lietuvą atvyko sausio pabaigoje. Oficialus Izraelio ambasados Vilniuje atidarymas preliminariai planuojamas kovo 12 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS