Premjeras: Vyriausybė ir toliau daug dėmesio skirs žydų paveldui | Diena.lt

PREMJERAS: VYRIAUSYBĖ IR TOLIAU DAUG DĖMESIO SKIRS ŽYDŲ PAVELDUI

Premjeras Saulius Skvernelis, susitikęs su Izraelio Valstybės ambasadoriumi Lietuvoje Yossefu Levy, aptarė tolesnes bendradarbiavimo perspektyvas.

Vyriausybės vadovas pasveikino ambasadorių ir Izraelį Naujųjų metų proga ir palinkėjo sėkmingų 5780-ųjų.

„Laukiame naujosios Izraelio vyriausybės suformavimo ir tikimės tęsti gerus dvišalius santykius. Vertiname Izraelį kaip labai svarbų partnerį regione. Glaudūs ryšiai su Jūsų šalimi bei tarptautine žydų bendruomene mums labai svarbūs. Puikius mūsų šalių ryšius rodo aukščiausių vadovų susitikimai. Išskirčiau premjero B. Netanyahu keturių dienų istorinį vizitą Lietuvoje 2018 m. rugpjūtį. Su malonumu prisimenu savo apsilankymą Izraelyje šių metų sausį“, – sakė premjeras.

S. Skvernelis pasidžiaugė itin glaudžiais santykiais su Lietuvos žydų bendruomene ir pabrėžė, kad Vyriausybė pasirengusi ir toliau skirti dėmesį žydų paveldo ir istorinės atminties įamžinimui. JIVO instituto (Žydų mokslo institutas) atminimo lenta, Vilniaus Gaono metraščių įtraukimas į UNESCO „Pasaulio atminties“ registrą, pirmasis Samuelio Bako muziejus, 2020 metų paskelbimas Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metais – tai labai svarbūs projektai ne tik mums, bet ir ateinančioms kartoms. Pasak Vyriausybės vadovo, žydų tauta yra neatskiriama Lietuvos visuomenės dalis, o Lietuvos visuomenėje vyrauja didelis supratimas apie nusikaltimus žmogiškumui, Lietuvos netektį Holokausto metu. 

1992 m. sausio 6 d. užmegzti Lietuvos ir Izraelio diplomatiniai santykiai, 2015 m. sausio 26 d. atidaryta Izraelio Valstybės ambasada Vilniuje.

GALERIJA

  • Premjeras: Vyriausybė ir toliau daug dėmesio skirs žydų paveldui
  • Premjeras: Vyriausybė ir toliau daug dėmesio skirs žydų paveldui
  • Premjeras: Vyriausybė ir toliau daug dėmesio skirs žydų paveldui
  • Premjeras: Vyriausybė ir toliau daug dėmesio skirs žydų paveldui
D. Janučio / LRVK nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kaunas

O kada lietuviu KGB pavardes bus paviesintos

Eureka

Sit kodel Lukiskiu aiksteje norima pastatyti "raudu siena"... Sit kur suo pakastas...

...

Jau apipjaustytas kalba?.. :s
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS