Premjerė apie protestus dėl migrantų: tai bandymas trukdyti atsakingų tarnybų darbui | Diena.lt

PREMJERĖ APIE PROTESTUS DĖL MIGRANTŲ: TAI BANDYMAS TRUKDYTI ATSAKINGŲ TARNYBŲ DARBUI

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad besitęsiantys protestai dėl Vyriausybės planų Dieviniškėse apgyvendinti nelegalius migrantus neatrodo kaip konstruktyvus bandymas rasti kompromisą. Ministrė pirmininkė šiuose protestuose įžvelgia besiformuojančių politinių jėgų bandymą trukdyti atsakingų tarnybų darbui.

„Kai gyventojai reiškia savo nuomonę įvairiais jiems aktualiais klausimais, tai vertinu visiškai normaliai. Klausimas yra, matyt, kokie sprendimai galėtų būti pasiūlyti, ir Vyriausybė yra pasirengusi tuos pasiūlymus pateikti tam, kad ir bendruomenė, ir Vyriausybė galėtų rasti kompromisą“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje teigė I. Šimonytė.

Premjerė atkreipė dėmesį, kad diskusija su Šalčininkų rajono savivaldybe dėl situacijos Dieveniškėse neatrodo konstruktyvi.

„Tai daugeliu atveju tą kompromisą rasti yra įmanoma ir su savivaldybėmis ta diskusija vyksta labai konstruktyviai. Dieveniškių atveju, deja, ta diskusija neatrodo konstruktyvi, nes neatrodo, kad kažkas iš viso norėtų girdėti kokį nors Vyriausybės pasiūlymą“, – sakė ji.

Tie absurdiški kaltinimai, kai teigiama, kad Vyriausybė kažkokiu būdu sąmoningai apsisprendusi talpinti migrantus lenkų gausiai gyvenamose savivaldybėse, skamba absurdiškai.

I. Šimonytė absurdiškais vadina ir kaltinimus, esą Vyriausybė sąmoningai siekia nelegalius migrantus apgyvendinti lenkų gausiai gyvenamose teritorijose.

„Tie absurdiški kaltinimai, kai teigiama, kad Vyriausybė kažkokiu būdu sąmoningai apsisprendusi talpinti migrantus lenkų gausiai gyvenamose savivaldybėse, skamba absurdiškai, todėl, kad visos pasienio savivaldybės su šia problema susiduria, per visų jų teritoriją esančiuose sienos kirtimo punktuose migrantai į Lietuvos Respubliką bando patekti“, – sakė I . Šimonytė.

Premjerė atkreipė dėmesį, kad dauguma savivaldybių sprendžia grynai praktines problemas. Vis dėlto Dieveniškių atvejį I. Šimonytė vertina kaip tam tikrų politinių jėgų bandymą trukdyti tarnyboms dirbti savo darbą.

„Tai yra politinis pasipriešinimas, politinė darbotvarkė. Ir tai, kad kai kurie asmenys, kurie dabar gal nėra įsteigę politinio judėjimo, bet, akivaizdu, kad yra pakeliui tai daryti, dalyvauja visur, kur tik Vyriausybė tariasi su vietos valdžia dėl sprendimų priėmimo, sunku tai vertinti kaip kažkokį konstruktyvų protestą“, – pabrėžė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kapsas

Labai teisingai Prezidentas pasakė, visų pirma reikia kalbėti su žmonėmis o ne vadinti ,,kenkenčiais Lietuvos interesams,, Lietuvai tai labiausiai kenkia landzbergiai ir visa konservų šutvė.

Kažin

kaip premjerė supranta LR Teritorijų planavimo įstatymo reikalavimus dėl rajonų, miestų, miestelių bendrųjų bei detaliųjų planų rengimo ir tvirtinimo. Ar statinių paskirties keitimas Dieveniškėse(kad ir laikinas) yra numatytas apskrities, rajono, savivaldybės bendruose ar detaliuose planuose ir ar atliktos visos pagal įstatymą reikalingos procedūros tiek teritorijos, tiek statinių paskirčiai keisti?

Ineta

Pensininkė kokia ,,protinga,,,Manau ,kad pati neskiri gero nuo blogo.Tik taškaisi purvais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS