Premjerė: apie TS-LKD vedimą Seimo rinkimuose norėčiau paskelbti per partijos institucijas | Diena.lt

PREMJERĖ: APIE TS-LKD VEDIMĄ SEIMO RINKIMUOSE NORĖČIAU PASKELBTI PER PARTIJOS INSTITUCIJAS

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, jog apie savo sprendimą, ar vesti Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) sąrašą šiemet spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose norėtų paskelbti per partijos institucijas.

„Kadangi tai yra mano sprendimas, gal kažkaip reikėtų palikti man galimybę apsispręsti kaip aš tą savo sprendimą noriu įgarsinti. Juoba, kad šis sprendimas yra susijęs ne tik su manimi, bet ir su bendruomene, konkrečiai Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija“, – interviu „Info TV“ televizijos laidai „Info komentarai su Arnu Mazėčiu“ ketvirtadienį sakė premjerė.

„Galbūt aš norėčiau kažkaip per bendruomenės instrumentus šitą informaciją paskleisti – ar Tarybos posėdyje, ar Prezidiumo posėdyje, ar kitų institucinių bendruomenės formatų būdu“, – pridūrė ji. 

Birželio viduryje valdančiųjų konservatorių taryba premjerei I. Šimonytei  pasiūlė vesti TS-LKD sąrašą Seimo rinkimuose. Pati premjerė savo sprendimo iki šiol nėra paskelbusi.

TS-LKD savaitgalį baigus reitinguoti kandidatų į Seimą sąrašą, jo priekyje atsidūrė krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.

Antrą vietą kandidatų į Seimą eilėje užėmė Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, trečią – Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mindaugas Lingė.

Toliau rikiuojasi finansų ministrė Gintarė Skaistė, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, Seimo narė, buvusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė Paulė Kuzmickienė, Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkė Aistė Gedvilienė, parlamentarai Audronius Ažubalis, Matas Maldeikis.

Šiuos reitingavimo rezultatus dar turės patvirtinti partijos Centrinė rinkimų komisija bei Prezidiumas, galutinį kandidatų sąrašą tvirtins TS-LKD Taryba.

TS-LKD lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, kaip ir premjerė I. Šimonytė, nebuvo reitinguojami.

Seimo rinkimai Lietuvoje vyks spalio 13 dieną.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

////

Oranziniu maiseliu partija

Expert

Šią partiją uždrausti ,tai genocido Lietuvių tautos partija.Skelbti referendumą dėl šios partijos uždraudimo.

Istorikas

Palinkekim ryžtingai vesti partija nuo sajudzio laiku
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS