Premjerė ir Seimo pirmininkė sveikina Norvegiją Konstitucijos dienos proga | Diena.lt

PREMJERĖ IR SEIMO PIRMININKĖ SVEIKINA NORVEGIJĄ KONSTITUCIJOS DIENOS PROGA

Premjerė Ingrida Šimonytė ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sveikina Norvegiją Konstitucijos dienos proga.

„Lietuva labai vertina itin aktyvius ir dinamiškus santykius su Norvegija, taip pat glaudų mūsų šalių bendradarbiavimą NATO bei Šiaurės ir Baltijos valstybių grupėje. Esame dėkingi Norvegijai, padedančiai užtikrinti Baltijos šalių saugumą NATO priešakinėse pajėgose, NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse ir kitose iniciatyvose“, – sako Vyriausybės vadovė I. Šimonytė savo sveikinime.

„Mūsų bendros vertybės, nuolat stiprėjantis ekonominis, kultūrinis ir akademinis bendradarbiavimas bei žmonių tarpusavio ryšiai ypač sutvirtina mūsų santykius“, – pažymi premjerė Vyriausybės spaudos tarnybos paskelbtame sveikinime.

Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen sveikinime Norvegijos Stortingo pirmininkei Tonei Wilhelmsen Troen (Tonei Vilhelmsen Trion) ir šalies gyventojams linki sklandaus ir darnaus darbo, siekiant gražesnės ateities.

Neabejoju, kad dvišalių ryšių plėtojimas sustiprins abipusį supratimą ir neš visokeriopą naudą mūsų šalims.

Lietuvos parlamento vadovė savo sveikinime atkreipė dėmesį į glaudų bendradarbiavimą tiek dvišaliu, tiek daugiašaliu formatais, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

„Neabejoju, kad dvišalių ryšių plėtojimas sustiprins abipusį supratimą ir neš visokeriopą naudą mūsų šalims, o glaudus Šiaurės ir Baltijos valstybių dialogas padės kalbėti vienu, geriau pasaulyje girdimu balsu“, – sako parlamento vadovė. 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

geriau butu

ka d referendumo keliu jos visos butu pasalintos nes 1 jau gresia jav teismas uz snora?...

tai

ciniska sveikint kitos salies istatymus kai savo nesilaiko gal konstitucija ne ju dimensijos ko gero taip?;;;

Tai

Blt mokinkitės, kaip normalūs žmonės gerbe savo konstituciją.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS