Premjerė: jeigu užsiimtume kotletais ir keliukais, galbūt tos kritikos turėtume mažiau | Diena.lt

PREMJERĖ: JEIGU UŽSIIMTUME KOTLETAIS IR KELIUKAIS, GALBŪT TOS KRITIKOS TURĖTUME MAŽIAU

Šeštadienį per Liberalų sąjūdžio suvažiavimą ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė teigė, kad kritika, kurios sulaukia jos vadovaujama Vyriausybė, jau sunkiai pavadinama kritika – anot jos, dabar ji panašesnė į ultimatumus. Visgi, pasak premjerės, dabartinėje aplinkoje valdantiesiems svarbu neišsigąsti, neatsitraukti nuo bendrai pasirinkto kelio.

„Sakoma, kad niekas taip nepatikrina santykių kaip bendra veikla, o ypač bendrai išgyvenami iššūkiai ir sunkumai, kurių mums tikrai netrūksta – pandemija, hibridinė agresija, visa tai neišvengiamai koregavo dabartinės valdančiosios koalicijos planus, ir nors tam tenka skirti labai daug savo laiko ir labai daug savo dėmesio, vis tiek esu absoliučiai tikra, kad koalicijoje esame pirmiausia tam, kad įvykdytume tuos darbus, kurie yra svarbūs ilgalaikei Lietuvos ateičiai. Žinoma, kaip gi be bandymų nuolat kelti erzelį valdančiojoje koalicijoje, pasėti kažkokio susipriešinimo, bet aš labai noriu visiems padėkoti, kad išlikome susitelkę, noriu tikėti, kad vienas kitą suprantame dar geriau“, – Liberalų sąjūdžio suvažiavime teigė premjerė.

Anot I. Šimonytės, kritika, kurios sulaukia, jau sunkiai bepavadinama kritika – pasak premjerės, ji panaši į ultimatumus.

Esu įsitikinusi, kad dabartinėje aplinkoje yra labai svarbu neišsigąsti, nesusigūžti, neatsitraukti nuo bendrai pasirinkto kelio.

„Aš kartais taip ironiškai, nes visiškai nuo ironijos man atsisakyti turbūt nepavyksta, – pagalvoju, ar jeigu užsiimtume kotletais ir keliukais, galbūt tos kritikos turėtume mažiau. Labai ačiū, kad, tiesą sakant, užsiimame ne kotletais ir keliukais, ačiū už tai, kad visą šitą laiką, kurį kartu dirbame, negalime pasakyti, kad nors kartą turėjome suabejoti vienas kitu kaip padoriu politiku. Gyvename laikais, kuriais taip pat vyksta, mano nuomone, didelė žodžių devalvacija. Iš esmės kažkokį ribojimą ar nepatogumą galime drąsiai pavadinti genocidu, holokaustu ar kažkokia kita realia žmonijos tragedija, per kurias nukentėjo daugybė žmonių“, – kalbėjo ministrė pirmininkė.

Pasak premjerės, ginti žmogaus orumą, teises, o kartais sveiką protą arba mokslą reikia tikrai nemažai tvirtybės ir vidinės ramybės.

„Esu įsitikinusi, kad dabartinėje aplinkoje yra labai svarbu neišsigąsti, nesusigūžti, neatsitraukti nuo bendrai pasirinkto kelio. Reikia politinių jėgų ir lyderių, kuriems nuoširdžiai tai rūpėtų. Esu visiškai tikra, kad tiek Liberalų sąjūdis, tiek Viktorija (Čmilytė-Nielsen – ELTA), tiek frakcijos seniūnas Eugenijus (Gentvilas – ELTA) yra būtent tokie. Labai vertinu jūsų deleguotų ministrų darbus Vyriausybėje, manau, kad esame puikūs bendražygiai, randame supratimą vardan žalesnės Lietuvos, vardan Lietuvos kultūros“, – pabrėžė I. Šimonytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (70)

Interpeliacija arba apkalta už nusikaltimus prieš žmoniją

Dabartinė valdančiųjų dauguma yra tik yra keliasdešimt prasčiausiai išsilavinusių per visą Lietuvos nepriklausomybę moteriškių ir vienas profesionalus gėjus. Visas Seimas turėtų trauktis geruoju ir paskelbti priešlaikinius Seimo rinkimus. Ne vienas teisininkas viešai kalba apie tai, kad šitos Vyriausybės sprendimai prieštarauja LR įstatymams, Konstitucijai, naikina demokratiją šalyje. Manau apskritai, kai kurie jų veiksmai yra nusikaltimas prieš žmoniją ir primėna, kaip atsirado fašizmas. Kas liečia finansinius nuostolius, tai jie perspjovė visus rekordus. Tokioje prastoje padėtyje Lietuva dar nebuvo. Naivu tikėtis, kad ne mes už tai mokėsime. Bus didinami mokesčiai ir įvedami nauji, ilginamas pensinis amžius ir dar labiau augs kainos.

manau

Jei dėl valgykloje ne pagal protokolą suvalgyto kotleto konserwatoriai kėlė skandalą bei interpeliaciją, tai už tai ką padarėte su valstybe jau turėtumėte tupėti cypėje.

Daddy

A mozet i nado zaniatsia kotletami i trotuarami v gorodax Litvy? I ne nado lezti v problemy Belarussiji i Kitaja?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS