Premjerė: jeigu Vyriausybė matys poreikį grįžti galimybių pasui, taip ir bus padaryta | Diena.lt

PREMJERĖ: JEIGU VYRIAUSYBĖ MATYS POREIKĮ GRĮŽTI GALIMYBIŲ PASUI, TAIP IR BUS PADARYTA

  • 87

Premjerė Ingrida Šimonytė trečiadienį priminė, jog jei reikės, Vyriausybė gali svarstyti galimybių paso veikimo atnaujinimą.

„Ne vieną kartą esu sakiusi priežastį, dėl kurios Vyriausybė ne atsisakė, o sustabdė galimybių paso galiojimą, nes lygiai taip pat Vyriausybė yra pasakiusi, kad jeigu matys poreikį tokiems apribojimams grįžti, toks sprendimas būtų ir priimamas, nes tai yra pasiteisinusi priemonė, gerai veikusi ir leidusi pasiekti bent keleto tikslų“, – po Vyriausybės posėdžio sakė I. Šimonytė.

Kaip jau buvo skelbta,  premjerė teigė, kad Vyriausybė buvo pasiruošusi dalyvauti Konstitucinio Teismo (KT) byloje dėl galimybių paso teisėtumo.

„Jei teismas būtų svarstęs bylą, būtume joje dalyvavę. Kadangi teismas nusprendė nutraukti teiseną, tai yra Konstitucinio Teismo teisė tokį sprendimą priimti, nelabai turiu daugiau ją pasakyti“, – žurnalistams trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė ministrė pirmininkė.

Trečiadienį KT nutraukė bylą dėl galimybių paso teisėtumo, nes Vyriausybė nuo šeštadienį panaikino savo sprendimą, kuriuo buvo nustatyti su galimybių pasu susiję ribojimai. Teismas teigė, kad nebeegzistuojančio reguliavimo vertinimas būtų beprasmis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (87)

Iš tokiu proto bokštų galėjom ir to sulaukti.

Gerai kad gėjų vadovė paso kūrėja nesumastė į ausis verti kaip savo kolegoms auskarų su numeriais skiepų.

Melas ant melo ,kur jie nueis su tokiu požiūriu į žmogų?

Pažadėjo vienišiems mokėti nuo sausio ,o dabar nuo kovo tik nepasako kurių metų.

Premija-jierė

Pasipurtys ir bus pridaryta į pampersus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS