Premjerė: M. Puidokas manipuliuoja ir piktnaudžiauja savo neliečiamybe | Diena.lt

PREMJERĖ: M. PUIDOKAS MANIPULIUOJA IR PIKTNAUDŽIAUJA SAVO NELIEČIAMYBE

Premjerė Ingrida Šimonytė mano, kad parlamentaras Mindaugas Puidokas, nesutikdamas bendradarbiauti su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnais ir viešoje erdvėje bandydamas save pateikti kaip kovotoją prieš jų smurtą, piktnaudžiauja savo, kaip Seimo nario, neliečiamybe.

„Seimo nariai turi neliečiamybę, bet ta neliečiamybė yra istoriškai atsiradusi kaip tam tikra apsauga nuo politinio persekiojimo. Vis dėlto tai, kas vyksta, ta diskusija ir tie kaltinimai, (...) tai yra dalykai, kurie niekaip nesusiję su politiniu persekiojimu“, – „Žinių radijui“ teigė I. Šimonytė.

I . Šimonytė akcentuoja, kad bylai turint kriminalinių įtarimų kiekvieno Seimo nario interesas turėtų būti bendradarbiauti maksimaliai tam, kad abejonės būtų kuo greičiau išsklaidytos.

„Jeigu taip jau yra, kad Seimo nario padėjėjas, kuris sėdi tame pačiame kabinete, veikiausiai naudojasi galbūt ir telefonais, kurie yra Seimo kanceliarijos išduoti Seimo nario vardu, ir tie įrankiai gali būti svarbūs išsiaiškinant teisybę (...), tai jeigu tai būtų mano situacija, aš viską padėčiau ant stalo ir sakyčiau, imkite viską, kas jums yra reikalinga teisybei išsiaiškinti“, – taip pat akcentavo politikė.

Šiuo atveju, man atrodo, kad vyksta manipuliacija. Todėl kad ponas M. Puidokas čia iškart prisiminė Stambulo konvenciją, partnerystę ir Dievas žino ką.

Vis tik premjerė įsitikinusi, kad M. Puidokas šioje situacijoje bando save pateikti kaip kovotoją, tačiau, jos manymu, tiesiog manipuliuoja ir piktnaudžiauja savo neliečiamybe.

„Šiuo atveju, man atrodo, kad vyksta manipuliacija. Todėl kad ponas M. Puidokas čia iškart prisiminė Stambulo konvenciją, partnerystę ir Dievas žino ką, kas tikrai niekaip su tema nesusiję ir bando save pateikti kaip kovotoją, nors tai šiaip yra kriminalinis tyrimas apie ką eina kalba“, – sakė I. Šimonytė.

„Tai čia ne naujiena, taip jau yra, matyt, buvę. Bet aš sakyčiau, kad yra labai negerai, kai Seimo nariai savo ta neliečiamybe ir tuo ypatingu konstituciniu statusu tokiu būdu manipuliuoja ir piktnaudžiauja“, – pridūrė ji.

Ministrė pirmininkė taip pat laikosi nuomonės, kad STT pareigūnų jėga prieš M. Puidoką galimai buvo panaudota dėl to, jog parlamentaras nepaliko kitos išeities.

„Aš nebuvau viduje, aš nežinau, kaip buvo. Bet galimai buvo taip, kad pareigūnams tiesiog neliko kitos išeities kaip paliesti tą neliečiamą Seimo narį. Galėjo tokios situacijos ir nebūti, jeigu pats Seimo narys būtų supratęs, kad tai yra naudinga tiesiog visuomenės bendrai sveikatai. Nes mes matome korupcijos tyrimus, juk žmonės yra įsitikinę, kad Seimas yra korumpuotas“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Kaip ELTA jau skelbė, antradienį Seimo posėdyje dalyvavusi generalinė prokurorė Nida Grunskienė tvirtino, kad, nepaisant to, jog parlamentaras M. Puidokas buvo supažindintas su teismo patvirtinta kratos nutartimi, kratą atlikę STT pareigūnai vis tiek sulaukė aktyvaus Seimo nario pasipriešinimo.

N. Grunskienė teigė, kad po Seime atliktos M. Puidoko kratos Prokuratūroje inicijuotas vidinis patikrinimas.

Gavus Seimo nario Mato Maldeikio pranešimą apie bandymą jį papirkti, pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įtariama, kad M. Puidoko padėjėjas M. Maldeikiui siūlė 50 tūkst. eurų kyšį, už kurį, kaip įtariama, siekė, kad Seimo narys asmeniškai palaikytų ir paveiktų kitus Seimo narius, kad būtų sustabdytas ir (ar) atidėtas neribotam laikui Loterijų ir lošimų mokesčio įstatymo pakeitimo projektas.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

kauniete to LAISVĖ

DURNELI KA ČIA ŠUDA PAMALIAI IR PUIDOKAS IR PIŠ MANIPULIATOREI ABU VIENODI IR TAUTA ŽINO KAD ČIA NE TIE ŽMONĖS KAD DIRBTU LIETUVAI TAIP KAD BAIKIT AIŠKINTI KAS KIEK KO KADA SUKURS AFERA O PUIDOKAS TURĖJO BE PROBLEMU JEIGU NETEISYBĖ ATIDUOTI TELEFONUS O NE LAKSTYTI I TUALETUS MAN TAI ATRODO KAD JIS NE TIK TRYNĖ POKALBIUS BET IR KELNES PADRASKĖ ARTISTAS

O

Aš manau, kad tai jūs Šimonyte manipuliuojat ir tyčiojatės iš mūsų.

KO

Konserviniai darys viska , kad kitaip mastancius sudoroti. Jau 31 metai tas vyksta.Slykstus klanas.ko
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS