Premjerė neabejoja G. Nausėdos sprendimu dėl prezidento rinkimų: savo kampaniją jis jau yra pradėjęs | Diena.lt

PREMJERĖ NEABEJOJA G. NAUSĖDOS SPRENDIMU DĖL PREZIDENTO RINKIMŲ: SAVO KAMPANIJĄ JIS JAU YRA PRADĖJĘS

Premjerė Ingrida Šimonytė sako neabejojanti, kad šalies vadovas Gitanas Nausėda ketvirtadienį praneš, jog dalyvaus ateinančių metų prezidento rinkimuose.

„Aš nė kiek neabejoju, kad (G. Nausėda rinkimų kampanijoje – BNS) bus, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė ministrė pirmininkė. – O šiaip prezidentas savo kampaniją yra pradėjęs jau prieš kurį laiką. Daug tų kampanijos elementų, mes, matyt, jau esam matę.“

Taip ji kalbėjo G. Nausėdai ketvirtadienį rengiant spaudos konferenciją, kurioje, tikėtina, jis praneš siekiantis perrinkimo. Pati I. Šimonytė jau prieš kurį laiką yra paskelbusi, kad dalyvaus 2024 metų šalies vadovo rinkimuose.

„Gali būti, kad didelė dalis kampanijos, turint minty, kad aš joje taip pat dalyvausiu, bus aplink kažkokią kritiką Vyriausybei, bet čia nėra nieko naujo“, – sakė premjerė.

Vis tik ji nesiėmė vertinti, kaip atrodys prezidento rinkimų kampanija.

„Koks bus bendras kampanijos tonas, koks bus bendras kampanijos laukas, matyt, pamatysime tada, kada žinosime visus – ir partijų, ir save išsikėlusius kandidatus. Tada, matyt, galėsime labiau tikėtis“, – sakė Vyriausybės vadovė.

59-erių prezidentas šiuo metu apklausose yra įvardijamas kaip vienas ryškiausių kandidatų užimti šalies vadovo postą dar vienai kadencijai.

Pagrindiniais jo varžovais įvardijami I. Šimonytė ir advokatas Ignas Vėgėlė.

Kol kas apie savo dalyvavimą rinkimuose jau paskelbė devyni kandidatai.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga būsimuose rinkimuose kelia buvusį sveikatos apsaugos ministrą, Seimo narį Aurelijų Verygą. Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ kelia  buvusio krašto apsaugos viceministro ir NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojo Giedrimo Jeglinsko kandidatūrą, Laisvės partija – buvusio Konstitucinio Teismo pirmininko Dainiaus Žalimo, „Laisvė ir teisingumas“ – savo laikinojo pirmininko Artūro Paulausko kandidatūras.

Rinkimuose dalyvausiantys pranešė ir buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus, Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška, riaušių prie Seimo byloje teisiamas Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų gegužę.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

to Marius to Rinkėjas

Aišku kad jie abu vienodi ir ta vagylka ir tas ukru milėtojas musu pusantro milijardo sukišes ukram išgama ar jis nors žino kiek lietuvoje vaiku negauna gydimo tika ta lietuviuke kur be rankyčiu kovoja su guyvenimu O JIS SU TA SAVO BOBA MUMI PLĖŠĖ IR UKRAM SIUNTĖ ABU SU pIŠU lauk išgamas Žmones sekmadieni klausykit per žemaičio kanala ger prof E Vaitkaus pasisakymo atsakymo i klausimus busit dekingi Jis labai slepiamas nuo tautos nors jau pristates dokumentus i prezidentus Dar straipsni respublikoje istorikoKrupavičiaus puikus straipsis tik iki galo skaitykit nustebsit kas darosi prie nuosėdos valdimo

QWX

Šita šlykštynė žmoga mano 86 metų mamytei panaikino šildymo kompensaciją vien todėl, kad pagrabui kelis tūkstančius euriukų buvo pasitaupiusi ir banke laikė. Nepasitikėkite niekšais...

Rinkėjas

Nu tikrai nei aš nei mano pažįstami ir draugai nebalsuosim už liunzzzzbirbiu šutvės padugnę kapliadantį transgenderį
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS