Premjerė: Seimui grįžus į tiesioginį darbą parlamentarų privalomas testavimas būtų prasmingas | Diena.lt

PREMJERĖ: SEIMUI GRĮŽUS Į TIESIOGINĮ DARBĄ PARLAMENTARŲ PRIVALOMAS TESTAVIMAS BŪTŲ PRASMINGAS

Premjerė Ingrida Šimonytė mano, kad Seimas visuomenei rodytų gerąjį pavyzdį, jeigu nuo COVID-19 nepasiskiepiję parlamentarai turėtų būti privalomai profilaktiškai testuojami. Ministrės pirmininkės teigimu, privalomas testavimas yra prasmingas atsižvelgiant ir į tai, kad Seimas jau grįžo prie tiesioginių posėdžių.

„Tikrai tokia diskusija buvo mano su Seimo valdybos kai kuriais nariais, bet Vyriausybė neturi teisės Vyriausybės nutarimu įpareigoti Seimo narių testuotis, kadangi tai tikrai nėra ta veikla, kuriai Vyriausybė galėtų nutarimu nurodinėti“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje teigė I. Šimonytė.

Visgi premjerė įsitikinusi, kad parlamentarai rodytų gerą pavyzdį, jeigu Seime tokia praktika būtų taikoma. I. Šimonytės teigimu, privalomas parlamentarų testavimas būtų sveikintas žingsnis atsižvelgiant ir į tai, kad Seimas grįžo į tiesioginį darbą.

„Jeigu Seimas būtų likęs nuotoliniame darbe, tuomet, matyt, kad ta problema būtų daugiau hipotetinė, bet Seimui grįžus į nenuotolinį darbą, tikrai manau, kad toks testavimas būtų ir prasmingas ir rodytų gerą pavyzdį“, – sakė I. Šimonytė.

ELTA primena, kad Seimas pastarąjį mėnesį skubos tvarka pritarė Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisoms, kurios numato, kad kilus įtarimams dėl COVID–19 ligos arba įmonėje užfiksavus koronaviruso protrūkį, darbuotai turėtų privalomai testuotis arba, esant galimybei, dirbti nuotoliniu būdu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS