Premjerė susitinka su prezidentu: aptars kandidatą į švietimo ministrus | Diena.lt

PREMJERĖ SUSITINKA SU PREZIDENTU: APTARS KANDIDATĄ Į ŠVIETIMO MINISTRUS

  • 6

Premjerė Ingrida Šimonytė penktadienį prezidentui Gitanui Nausėdai ketina pateiki kandidatą į švietimo, mokslo ir sporto ministrus.

Susitikimo išvakarėse Vyriausybės vadovė žurnalistams patvirtino kandidatą turinti ir pavardę paskelbs, kai kandidatūrą pateiks valstybės vadovui.

„Gal jau turiu (kandidatą – BNS). Kai galėsiu atskleisti, atskleisiu, pirmiausia noriu atskleisti Ekscelencijai prezidentui“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė.

Kai galėsiu atskleisti, atskleisiu, pirmiausia noriu atskleisti Ekscelencijai prezidentui.

Kalbėdama apie lūkesčius būsimam švietimo sistemos vadovui premjerė pažymėjo, kad reikia įgyvendinti pradėtus pokyčius, o „labai naujiems dalykams erdvės nėra“.

Prezidento patarėja Jolanta Karpavičienė savo ruožtu teigė, kad valstybės vadovas iš naujo švietimo ministro tikisi reformų tęstinumo.

Švietimo ministerija nuolatinio vadovo neturi nuo gegužės 24-osios, kai iš pareigų atsistatydino tuometinė ministrė konservatorė Jurgita Šiugždinienė. Ji pareigas palikti nusprendė visuomenėje kilus abejonių, ar skaidriai panaudojo išmokas, gautas dirbant Kauno savivaldybės taryboje.

Pasitraukus J. Šiugždinienei, laikinai Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai vadovauja Laisvės partijos atstovė, teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

to nagi nagi

Tai kas kad numates jei išrinksim protinga prezidenta ir seima tai skuos tas Dulkys po velniu dar turi gaut gera spyri i subine asilas

kauniete

Nausėda tik Simonko nepatvirtink

nuliai

Vel koki klouna patvirtins...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS