Premjerė toliau gina A. Bilotaitę: jai neturi tekti atsakomybė už viso Seimo sprendimą | Diena.lt

PREMJERĖ TOLIAU GINA A. BILOTAITĘ: JAI NETURI TEKTI ATSAKOMYBĖ UŽ VISO SEIMO SPRENDIMĄ

Vidaus reikalų ministrei Agnei Bilotaitei neturi būti taikoma vienasmenė atsakomybė dėl priverstinio neteisėtų migrantų apgyvendinimo užsieniečių registracijos centruose, kai sprendimą priėmė Seimas, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Taikyti individualią atsakomybę konkrečiai ministrei už sprendimą, kuris priimtas Seimo, buvo pritartas Vyriausybės, ilgai svarstytas komitetuose, pasirašytas prezidento, dėl to, kad Konstitucinis Teismas įvertino, kad atskiri šio įstatymo epizodai prieštarauja Konstitucijai, yra bandymas sufokusuoti į vieną konkretų politiką, ko neturėtų būti“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Ji taip pat teigė nesistebinti, kad opozicija Konstitucinio Teismo (KT) sprendimą dėl migrantų naudoja Vyriausybės kritikai, tačiau priminė, kad už jį balsavo ir opozicijos atstovai.

„Reikia įstatymą pataisyti ir tas nuostatas, kurios prieštarauja Konstitucijai, pataisyti, taip tą problemą derėtų spręsti. Tai, kad opozicija šitai naudoja, nors pati balsavo ir kai kurie opozicijos kolegos siūlė dar griežtesnius reikalavimus, dar ilgesnį apribojimų laikotarpį, ta selektyvi atmintis yra tam tikra politikų savybė“, – kalbėjo premjerė.

Tai, kad opozicija šitai naudoja, nors pati balsavo ir kai kurie opozicijos kolegos siūlė dar griežtesnius reikalavimus, dar ilgesnį apribojimų laikotarpį, ta selektyvi atmintis yra tam tikra politikų savybė.

Vidaus reikalų ministrė pastaruoju metu sulaukė kritikos dėl neteisėtų migrantų priverstinio apgyvendinimo užsieniečių registracijos centruose. Ketvirtadienį dėl to ji atsako į opozicijos klausimus Seime.

KT praėjusią savaitę konstatavo, kad visų neteisėtai sieną kirtusių migrantų priverstinis apgyvendinimas užsieniečių registravimo centruose šalyje paskelbus ekstremalią situaciją, kai toks apgyvendinimas gali trukti iki šešių mėnesių, prieštarauja Konstitucijai.

Teismas nurodė, kad Seimas turėjo teisę nustatyti ribojimus, tačiau juos taikant visiems nebuvo sudaryta galimybė įvertinti kiekvieno migranto situaciją individualiai.

Ministrė A. Bilotaitė teigė, kad po tokio KT sprendimo įstatymas „Dėl užsieniečių teisinės padėties“ bus keičiamas, bet tvirtino, kad jos inicijuoti sprendimai buvo būtini, siekiant suvaldyti migrantų krizę.

2021 metais iš Baltarusijos į Lietuvą iki pradedant neteisėtus migrantus apgręžti pasienyje neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Degeneratė

Degeneratę palaiko,nieko naujo idiotų gyvenime

Spoileris

Jei ne Bilotaitė, būtume visi čia aptikę imigrantais. Tik ryžtingi A. Bilotaitės, Kasčiūno, Šimonytės ir visos valdančiosios koalicijos veiksmai Lietuvą apsaugojo. Laiku minėti patriotai pastatė koncertiną. Amžina garbė Jiems.

suprask

opozicija nepatenkinta, kaip buvo išspręsta migrantų problema. Tai reikia suprasti, kad jei jie būtų buvę valdžioje, būtų visus be išlygų priėmę?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS