Premjerė žada tolesnę karinę paramą Ukrainai: kratysim lentynas, ką galėsim – atiduosim | Diena.lt

PREMJERĖ ŽADA TOLESNĘ KARINĘ PARAMĄ UKRAINAI: KRATYSIM LENTYNAS, KĄ GALĖSIM – ATIDUOSIM

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad Lietuva ir toliau pagal išgales teiks karinę paramą Ukrainai, taip pat ragina jos perduoti „gerokai rimtesnės ginkluotės“ turinčius Vakarų partnerius.

„Mes visas priemones, kurias tik galime taikyti, ir taikysime. Kratysime lentynas, ką galėsim atiduot – atiduosim, ką galėsim remontuot – remontuosim, ką galėsim nupirkt – nupirksim, ir toliau belsimės į savo partnerius, turinčius gerokai rimtesnės ginkluotės, kad ta ginkluotė Ukrainai būtų kiek įmanomai greičiau perduota“, – antradienį žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė.

Lietuva ragina Vakarų šalis perduoti nuo Rusijos besiginančiai Ukrainai sunkiosios ginkluotės, oro gynybos sistemų, užtikrinti stabilų ginklų tiekimą.

Lietuvos Krašto apsaugos ministerija iki šiol Ukrainai yra perdavusi įvairios ginkluotės, amunicijos, termovizorių, bepiločių orlaivių, antridronų, instruktuoja ukrainiečių karius.

Rusijai nuolat apšaudant Ukrainos energetikos infrastruktūros objektus, Lietuva yra skyrusi paramos jai atstatyti, taip pat perdavusi generatorių, transformatorių, kuro. Per visuomenines akcijas surinktą paramą generatoriais, dyzeliniais šildytuvais į Ukrainą siunčia ir Lietuvos gyventojai.

Gairės: Ingrida Šimonytė, parama Ukrainai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS