Premjerės I. Šimonytės komandą papildė nauji nariai | Diena.lt

PREMJERĖS I. ŠIMONYTĖS KOMANDĄ PAPILDĖ NAUJI NARIAI

Ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės patarėja užsienio politikos ir Rytų partnerystės klausimams pradeda dirbti Galina Vaščenkaitė. Pastaruoju metu ji buvo politikos ir ekonomikos patarėja Norvegijos Karalystės ambasadoje Vilniuje, yra dirbusi projektų vadove įvairiose institucijose, turi diplomatinio ir žurnalistinio darbo patirties.

Nuo sausio 4 d. į ministrės pirmininkės patarėjo pareigas paskirta medicinos mokslų daktarė Živilė Gudlevičienė. Ji kuruos sveikatos apsaugos klausimus. Pastaruoju metu ši vyriausioji mokslo darbuotoja vadovavo Nacionalinio vėžio instituto Biobankui.

Ž. Gudlevičienė yra sukaupusi didelę patirtį dirbdama tiek įvairių lygių valstybės, tiek privačiose medicinos įstaigose, dalyvavo sveikatos apsaugos tyrimuose šalies ir tarptautiniu mastu. 

Paskirtoji premjerės patarėja sveikatos klausimais, Medikų sąjūdžio vadovė Ž. Gulevičienė sako pasitraukusi iš iki šiol turėtų pareigų Santaros klinikose bei Nacionaliniame vėžio institute.

„Aš iš visur išsidarbinau, kaip tik vakar visur buvo mano paskutinė darbo diena, o šiandien yra pirma darbo diena Vyriausybėje“, – BNS pirmadienį sakė Ž. Gudlevičienė.

Ji teigė laisvu nuo darbo Vyriausybėje metu dar ketinanti dėstyti medicinos studentams.

Aš iš visur išsidarbinau, kaip tik vakar visur buvo mano paskutinė darbo diena, o šiandien yra pirma darbo diena Vyriausybėje.

„Labai nedidelę etato dalį dar turiu lektore Vilniaus universitete“, – teigė premjerės patarėja.

Ž. Gudlevičienė iki šiol dirbo Santaros klinikų Akušerijos ir ginekologijos centre bei vadovavo Nacionalinio vėžio instituto biobankui.

Medikų sąjūdžio vadovė taip pat teigė pasitraukianti ir iš šių pareigų – pirmadienio vakarą turėtų paaiškėti naujas organizacijos vadovas.

„Šiandien turėtų paaiškėti, kad yra naujas vadovas“, – sakė Ž. Gudlevičienė.

Ji tikino pasiliksianti eiline Medikų sąjūdžio nare.

„Nariai aktyvios veiklos kaip ir nevykdė, ir nevykdo“, – pasakojo premjerės patarėja.

Ž. Gudlevičienė taip pat sakė nepriklausanti jokiai partijai.

Anksčiau Medikų sąjūdžio vicepirmininkė Jurgita Sėjonienė buvo išrinkta į Seimą su konservatorių sąrašu.

Lietuvos medikų sąjūdis pernai griežtai kritikavo sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą ir ragino jį atsistatydinti.

Ministrės pirmininkės patarėjas Jonas Survila bus atsakingas už ryšius Seimu, patars politikos klausimais. Jis yra sukaupęs politinio darbo patirties dirbdamas Europos Parlamente Gabrieliaus Landsbergio komandoje, taip pat dirbo premjero Andriaus Kubiliaus politikos patarėju, buvo TS-LKD vyriausiasis politikos patarėjas. J. Survila savo patirtimi yra dalijęsis tarptautiniuose forumuose ir seminaruose politikos, kampanijų, strateginės komunikacijos temomis.

Artimiausiu metu premjerės patarėjos kultūros klausimams pareigas pradės eiti Gabrielė Žaidytė. Iki šiol ji dirbo Vilniaus kolegijos, Menų ir kūrybinių technologijų fakulteto dėstytoja, yra Lietuvos kultūros tarybos ekspertė.

G. Žaidytė yra dirbusi kultūros atašė Ukrainoje, Sakartvele, Vokietijoje; Lietuvos Respublikos kultūros ministerijoje buvo atsakinga už tarptautinius ryšius. Ji yra buvusi UNESCO kultūros politikos ekspertė, dalyvavo įvairiuose tarptautiniuose kultūros projektuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Klp

Ir vėl durnyne internetą įjungė

:)))

Medikų sąjūdžio " veidas " TV Gudliauskienė "užsidirbo " pareigas Šimonytės komandoje :) Medikų sąjūdžio Sėjonienė su konservatoriais seime ...Man dabar aiškiau kodėl telikas tas moterytes taip reklamavo . Konservynas .

Kompetencijos nesvarbu

Rinktis pagal lytį nera gerai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS