Premjero patarėjas G. Surplys žurnalistams neleido užduoti klausimo apie L. Savicką | Diena.lt

PREMJERO PATARĖJAS G. SURPLYS ŽURNALISTAMS NELEIDO UŽDUOTI KLAUSIMO APIE L. SAVICKĄ

Premjero patarėjas Giedrius Surplys trečiadienį per spaudos konferenciją žurnalistams neleido užduoti klausimo apie vicekanclerį Luką Savicką, sulaukusį specialiojo liudytojo statuso teisėsaugos tyrime.

Kelių žiniasklaidos priemonių žurnalistai nuotolinėje spaudos konferencijoje bandė paklausti Vyriausybės kanclerio Algirdo Stončaičio, kaip šis vertina antradienį paaiškėjusią informaciją, kad jo pavaduotojas figūruoja Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos tyrime dėl 6 mln. eurų vertės greitųjų koronaviruso testų pirkimo. Tačiau galimybė jiems paklausti nebuvo suteikta „užtildant“ klausiančiuosius.

„Tikrai turiu jus pertraukti, kaip prašiau – pasitarimas vyko tik apie rinkimų saugumą, tai apie tai ir kalbėkime. Ar turite klausimų, susijusių su ką tik pristatyta tema? Bet tai nesusiję su rinkimų saugumu, gal apie tai nediskutuokime“, – nukirto G. Surplys.

To prašė naujienų agentūrų ELTA ir BNS, taip pat LRT radijo žurnalistai.

„Jei nebeturite klausimų apie saugumą per rinkimus, teks padėkoti jos dalyviams (...), klausimus tikrai galima užduoti visais įmanomais būdais, bet tikrai ne šioje spaudos konferencijoje, ji tikrai ne tam skirta“, – pareiškė G. Surplys.

Antradienį planuota, kad spaudos konferencijoje dalyvaus ir pats premjeras Saulius Skvernelis, tačiau popiet jo darbotvarkė buvo pakeista.

Vyriausybės vicekancleris L. Savickas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos atliekamame tyrime dėl 6 mln. eurų vertės greitųjų koronaviruso testų pirkimo praėjusią savaitę apklaustas kaip specialusis liudytojas. Jis pats teigia neišgirdęs įtarimų nei savo, nei kanceliarijos atžvilgiu, tačiau detalių teigia negalintis komentuoti dėl duoto pasižadėjimo neatskleisti tyrimo duomenų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kol kiekviena seimo ,,elitine,,,ziurke

nebus atsakinga uz savo veika savo nuosavu kailiu --tol bordelis valstybeje buvo ir bus....

kaip

visada as ne prie ko

SUSIJUSIOS NAUJIENOS