Prezidentas apžiūrės, kaip „Litexpo“ pasirengė NATO viršūnių susitikimui | Diena.lt

PREZIDENTAS APŽIŪRĖS, KAIP „LITEXPO“ PASIRENGĖ NATO VIRŠŪNIŲ SUSITIKIMUI

  • 4

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį lankysis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ Vilniuje, kur kitą savaitę vyks NATO viršūnių susitikimas.

„Artėjant Vilniaus NATO viršūnių susitikimui, prezidentas apsilankys „Litexpo“, pagrindinėje susitikimo lokacijoje, kur įvertins pasirengimo susitikimui eigą“, – BNS sakė prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis.

Šiam renginiui parodų ir kongresų centro erdvės pertvarkomos ir perstatomos iš esmės.

Iš viso ketinama įrengta 24 tūkst. kvadratinių metrų erdvių, tarp jų – ir laikinus paviljonus lauko teritorijoje. Parodų centre bus naujai sukurta 2 tūkst. darbo vietų.

„Litexpo“ skelbė, kad atsižvelgiant į NATO reikalavimus bus pritaikyta visa centro infrastruktūra: vėdinimo, IT sistemos, saugumo užtikrinimas.

Anksčiau skelbta, kad NATO viršūnių susitikimo organizavimas Lietuvai iš viso kainuos apie 38 mln. eurų.

Į NATO viršūnių susitikimą Vilniuje planuoja atvykti 48 užsienio delegacijos su 2400 narių, tarp jų bus 40 valstybių vadovų ir iki 150 kitų aukšto rango politikų, kurie turi būti saugomi.

Susitikimas vyks liepos 11–12 dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

PONUI NAUSĖDAI

AR JUS ATSIKLAUSĖTĖ TAUTOS REFERENDUMO KELIU AR TAUTA SUTINKA SU ĮSTOJIMO Į NATO, O DABAR DĖL NATO SAMITO ???AR ELGIATES KAIP AFRIKOS BANANINĖS VALSTYBĖLĖS DIKTATORIUS KURIAM PLEBSO NUOMONĖ NEIDOMI???

Kavenskis

O pliuskis netik banku operacijas moka koordinuot,bet ir kokybes inspektorium gali patapt,tiesiog visu galu meistras....

Veikia

Komunizmo genai, dar juostelę galėtų perkirpt
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS