Prezidentas: G. Jakšto atsistatydinimas – vienintelis teisingas sprendimas | Diena.lt

PREZIDENTAS: G. JAKŠTO ATSISTATYDINIMAS – VIENINTELIS TEISINGAS SPRENDIMAS

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad švietimo ministro Gintauto Jakšto atsistatydinimas yra vienintelis sprendimas dabartinių švietimo sistemos problemų fone.

„Prezidento manymu, tai vienintelis teisingas sprendimas situacijoje, į kurią buvo atvesta švietimo sistema“, – teigiama prezidento komunikacijos grupės antradienį BNS pateiktame komentare.

G. Jakštas antradienį paskelbė apie atsistatydinimą aiškindamas jį nesutarimais Vyriausybėje dėl to, kaip turėtų būti sprendžiamos per tarpinius vienuoliktokų patikrinimus kilusios problemos.

Besitraukiantis ministras tvirtino, kad jo netenkina ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės komandos darbo kultūra sprendžiant problemas švietimo srityje, be to, jam ne kartą teko prisiimti atsakomybę už sprendimus, kurių nepriėmė.

Tuo pačiu G. Jakštas pranešė, kad sudarys galimybę neįskaityti šiemet vykusių patikrinimų rezultatų.

Apie pasitraukimą iš pareigų paskelbė ir viceministras Ramūnas Skaudžius, buvęs tiesiogiai atsakingas už minimus tarpinius patikrinimus.

Ministrus Lietuvoje skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

to JUOKINGA

Perlas Kreivys yra tas ministras, apie kurį visada galima pasakyti ką nors "gero"...

AR NE JUOKINGA?

Kas per valdžia? Landsberginė šutvė prisirinko gaują savų bukalaurų Prezidentas patvirtino, o dabar atleidinėja. Tik...kodėl ne visus? Juk likusieji ministrai lygiai tokio pačio lygio. Parodykite bent vieną apie kurį galima būtų pasakyti ką nors gero...

Sekantis

Ag
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS