Prezidentas G. Nausėda antradienį išvyksta vizito į Švediją | Diena.lt

PREZIDENTAS G. NAUSĖDA ANTRADIENĮ IŠVYKSTA VIZITO Į ŠVEDIJĄ

  • 1

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį išvyksta oficialaus vizito į Švediją. Kaip informuoja Prezidentūra, vizito metu šalies vadovas susitiks su Švedijos Karaliumi Karlu XVI Gustavu, ministru pirmininku Stefanu Löfvenu ir Riksdago pirmininku Andreasu Norlénu.

Susitikimuose su Švedijos vadovais Prezidentas aptars Lietuvos ir Švedijos dvišalių santykių tolesnio stiprinimo galimybes, Europos Sąjungos ir su regiono saugumu susijusius klausimus, padėtį Baltarusijoje, ES Rytų Partnerystės iniciatyvą, ES rytinių sienų apsaugos ir nelegalios migracijos srautų valdymo, Astravo atominės elektrinės saugumo ir elektros nepirkimo problemas.

Taip pat vadovai aptars bendradarbiavimą ekonomikos, kultūros ir mokslo srityse bei pažymės diplomatinių santykių užmezgimo 100-metį ir atkūrimo 30-metį.

Stokholmo rotušėje prezidentas įteiks valstybinį apdovanojimą už nuopelnus Lietuvai Stokholmo miesto tarybos pirmininkei Ceciliai Brinck. Taip pat apsilankys Stokholmo Karališkajame arsenale, kur saugoma viena didžiausių XVI–XVIII a. lituanistinių vertybių kolekcija. Programoje numatytas ir valstybės vadovo susitikimas su šalies lietuvių bendruomene.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pilietis

O ka vasara pats turizmo sezonas tai gastroliuoja ponas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS