Prezidentas G. Nausėda susitiks su „Misija Sibiras“ dalyviais | Diena.lt

PREZIDENTAS G. NAUSĖDA SUSITIKS SU „MISIJA SIBIRAS“ DALYVIAIS

  • 10

Pirmadienį prezidentas Gitanas Nausėda susitiks su „Misija Sibiras“ dalyviais.

Kaip BNS sakė jo atstovas Aistis Zabarauskas, susitikimas vyks tęsiant kasmetinius kadenciją baigusios prezidentės Dalios Grybauskaitės susitikimus prieš kiekvieną ekspediciją.

„Mes tiesiog tęsiame tradiciją“, – sakė jis.

Dešimt dienų truksianti ekspedicija prasidės liepos 17 dieną.

Rusija antrus metus iš eilės uždraudė šios pilietinės iniciatyvos dalyviams vykti į Krasnojarską tvarkyti tremtinių ir politinių kalinių kapų, todėl kaip ir pernai bus vykstama į Kazachstaną.

Ekspedicijos dalyviai ieškos lietuvių kapų, sieks susitikti su tebegyvenančiais tautiečiais ar jų palikuonimis, aplankys apleistus sovietų lagerius ir paliks ten atminimo ženklus.

Projektas „Misija Sibiras“ vykdomas nuo 2006 metų. Per šį laikotarpį lietuvių tremties ir įkalinimo vietas Sibire – Rusijoje, Kazachstane ir Tadžikistane – aplankiusios jaunimo ekspedicijos sutvarkė daugiau kaip pusantro šimto kapinių.

Sovietinės okupacijos metu iš Lietuvos į tremtį ir lagerius ištremta apie 280 tūkst. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

Dabartiniai rusai dar neištrėmė nei vieno. Taip kad laikas nustoti prie jų kabinėtis kaip kokiems durneliams. Tie , kur trėmė— jau seniai kapuose. Kur ir jūs visi atsidursit, kai ateis tam laikas. O jei ir toliau elgsitės kaip paršai, tikrai gali sugrįžti ir ištremti. Sibire vietos dar ilgai pakaks visiems.

Anonimas

Nėra ten ko lakstyti ir daryti kažkokią politiką. Pas save pirmiausia kapus susitvarkykim. Galima pradėti nuo išžudytų žydų kapų, gi saviškių darbas....

Švinas

Kacapai, apsiraminkite. Esate šūdo gabalas, patys tą žinote... O gal nežinote? :)))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS