Prezidentas ir premjerė sveikina Slovėniją 30-ųjų Valstybės dienos metinių proga | Diena.lt

PREZIDENTAS IR PREMJERĖ SVEIKINA SLOVĖNIJĄ 30-ŲJŲ VALSTYBĖS DIENOS METINIŲ PROGA

  • 0

Prezidentas Gitanas Nausėda ir ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė pasveikino Slovėniją 30-ųjų Valstybės dienos metinių proga.

„Džiaugiuosi, kad per šiuos metus sėkmingai bendradarbiavome ir dvišališkai, ir daugiašališkai, rėmėme viena kitą siekdamos narystės Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje bei Europos Sąjungoje“, – sakė prezidentas, sveikindamas Slovėnijos prezidentą Borutą Pahorą ir šalies žmones.

Šalies vadovas pažymėjo, kad Lietuvą ir Slovėniją vienijantis požiūris į esminius europinės darbotvarkės klausimus lemia sėkmingą bendradarbiavimą Europos Sąjungoje. Kuriant stiprią ir vieningą Europą remiame Rytų partnerystės šalis joms darant reformas ir siekiant suartėjimo su Europos Sąjunga.

G. Nausėda palinkėjo Slovėnijai sėkmės perimant pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai šių metų antrąjį pusmetį ir išreiškė lūkestį stiprinti žmonių ryšius bei bendradarbiavimą verslo, turizmo, mokslo, švietimo ir inovacijų srityse.

„Prieš 30 metų Slovėnijos parlamentas priėmė Nepriklausomybės deklaraciją. Mūsų šalys vienos pirmųjų pripažino viena kitos nepriklausomybę. Šiais metais taip pat pažymime reikšmingą progą – 30-ąsias Lietuvos ir Slovėnijos diplomatinių santykių užmezgimo metines. Aš labai vertinu mūsų šalių draugystę ir glaudų bendradarbiavimą ES, NATO bei kitose tarptautinėse organizacijose, taip pat Jūsų šalies dalyvavimą NATO priešakinėse pajėgose Baltijos šalyse. Neabejoju, kad mūsų šalys toliau dirbs stiprindamos mūsų bendradarbiavimą ir draugystę“, – sakoma premjerės I. Šimonytės sveikinime.

Vyriausybės vadovė taip pat palinkėjo sėkmės Slovėnijai pirmininkaujant Europos Sąjungos Tarybai, kartu siekiant kurti taikią ir saugią Europos Sąjungos ateitį.

Slovėnijos žmonėms I. Šimonytė palinkėjo gerovės ir klestėjimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS