Prezidentas kviečiasi partijų lyderius įtvirtinti Lietuvos užsienio politikos principų | Diena.lt

PREZIDENTAS KVIEČIASI PARTIJŲ LYDERIUS ĮTVIRTINTI LIETUVOS UŽSIENIO POLITIKOS PRINCIPŲ

Tęsiantis migrantų krizei, prezidentas Gitanas Nausėda šią savaitę kviečiasi parlamentinių partijų lyderius, kad įtvirtintų Lietuvos užsienio politikos principus.

Tokį susitikimą jis rengia daliai politikų raginant atnaujinti kontaktus su Baltarusijos režimu.

„Ko gero, dar šią savaitę, ketvirtadienį, kviečiuosi į Prezidentūrą visų parlamentinių partijų vadovus (...) susitarti dėl tų užsienio politikos principų, kuriuos Lietuva išpažino 30 metų ir kurių laikysis toliau“, – žurnalistams Pabradės poligone antradienį sakė šalies vadovas.

Su diktatoriumi mes nesikalbėsime taip, kaip jis galbūt tikisi, užsienio politikos principai liks nepakitę.

„Tai, kas vyksta pastaruoju metu, primena šiokį tokį, sakyčiau, saviveiklišką užsienio politikos kurso koregavimą (...) ir tai yra visiškai nepriimtina. Su diktatoriumi mes nesikalbėsime taip, kaip jis galbūt tikisi, užsienio politikos principai liks nepakitę“, – pridūrė jis.

G. Nausėda tvirtino, kad destruktyviai kritikai šiuo metu nėra laikas, partijų pasiūlymai spręsti migrantų krizei taip pat galės būti aptarti susitikime Prezidentūroje.

Į Lietuvą šiemet jau bandė patekti daugiau nei 2,8 tūkst. neteisėtų migrantų, dėl jų antplūdžio Lietuva yra paskelbusi ekstremalią situaciją.

Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Kokie jie vadovai, kur tie lyderiai. VRM ministere isputus akis vis rekauja nieko nenuveikdama, seimo pirmininke galvele nulenkus su sipsenele atseit viska tvarko, URM ministeris isvis nezino ka ir kaip daryti. Ka visi kiti ministeriai veikia nera aisku. PIS isvis nezino i kuria puse pulti ir trata, kad tik tratet, dasigyvenom, palauksim, toliau bus dar graziau - sulauksim.

Senolė

Pasirodo yra prezidentas, nepasislėpė :D

Tik anuko

su Svetka nekvieskit ......... pradės bučiuotis viešai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS