Prezidentas: ministrų keitimo klausimas bus svarstomas nusprendus dėl kandidato į EK | Diena.lt

PREZIDENTAS: MINISTRŲ KEITIMO KLAUSIMAS BUS SVARSTOMAS NUSPRENDUS DĖL KANDIDATO Į EK

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad pokyčių Vyriausybės sudėtyje klausimo bus imamasi išsprendus situaciją dėl Lietuvos kandidato į Europos Komisiją (EK).

„Mes kalbėjome apie tai (pokyčius Vyriausybėje – BNS), bet pirmiausia norėtųsi, kad išspręstume viską su Europos Komisijos komisaru, o tada jau kalbėsime tuomet, kai bus atiduoti įgaliojimai“, – ketvirtadienį Vilniuje žurnalistams sakė šalies vadovas.

„Tiesą sakant, tos kalbos jau prasidėjo, mes šiek tarėmės, tikiuosi, kad viskas praeis sklandžiai ir gerai“, – pridūrė jis.

Prezidentas viliasi, jog Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė netrukus pateiks kandidato į EK narius pavardę. Anot šalies vadovo, tą reikia padaryti iki tol, kol dabartinė EK pirmininkė Ursula von der Leyen bus patvirtinta antrajai kadencijai.

„Dabar laukiu premjerės teikimo. Jeigu viskas tvarkoje – tikiuosi, tas teikimas bus netrukus. Jeigu pavardė bus suderinta su prezidentu, viskas bus gerai“, – ketvirtadienį Eltai sakė G. Nausėda.

„Europos Komisijos prezidentė dar nėra išrinkta, ji bus išrinkta, geriausiu atveju (…) liepos 18 d., jeigu neklystu. Tai komisijos prezidentė yra orientuota į tą rezultatą, kuris bus užfiksuotas liepos viduryje. Tada, be jokios abejonės, jau prasidės labiau konkretus darbas. Iki to laiko, be jokios abejonės, mes turime pateikti savo kandidatą – ir gal net ne vieną“, – nurodė šalies vadovas.

G. Nausėda ir jo patarėjai po pirmojo prezidento rinkimų turo sakė, kad Vyriausybei grąžinus šalies vadovui įgaliojimus, jos sudėtyje galėtų keistis daugiau nei keli ministrai.

Konkrečiai valstybės vadovas yra įvardijęs žemės ūkio ministrą Kęstutį Navicką ir yra teigęs, kad keltų jo atsakomybės klausimą.

Šią savaitę prezidento vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė teigė, kad visuomenės pastabos dėl problemų sveikatos apsaugos sistemoje ministrui Arūnui Dulkiui yra akivaizdžiai matomos.

„Visiems ministrams galima pateikti pastabų, nemanau, kad ponas Dulkys čia yra kuo nors išskirtinis. Tiesiog matome iš pacientų, iš profsąjungų, ir Gydytojų sąjungos atstovų tikrai nemažai priekaištų, norėtųsi, kad ministras į tuos priekaištus atsakytų, kad jie neliktų kaboti“, – į patarėjos kritiką reagavo G. Nausėda.

Vyriausybė pagal Konstituciją grąžina įgaliojimus prezidentui po jo priesaikos, o šalies vadovas po to skiria Ministrų kabinetą iš naujo.

G. Nausėda antrajai kadencijai prisieks liepą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Teisingas posakis,kad

vargas dėl proto. Ir patarimas, žinoma, jei galite, vykite F.J . ir kuo toliaiau.

kaunietis

O kodel negalima ministru klausimo spresti iki kandidato rinkimu? Kur problema gal nenoras dirbti

d

tu aukštas ir šlykštu LIETUVOS blogybės kurėjau kaip tau ožys kuriam be muilo lendi subinėn taip ir bus.tu esi LITUVOS GĖDA

SUSIJUSIOS NAUJIENOS