Prezidentas Pasaulio lietuvių bendruomenės Seimą kviečia neužmiršti ukrainiečių | Diena.lt

PREZIDENTAS PASAULIO LIETUVIŲ BENDRUOMENĖS SEIMĄ KVIEČIA NEUŽMIRŠTI UKRAINIEČIŲ

  • 14

Į Vilnių susirinkusius Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) XVII Seimo narius prezidentas Gitanas Nausėda ragina remti ukrainiečius.

Sveikindamas susirinkusius bendruomenės narius šalies vadovas sakė, kad lietuvių parama padės Ukrainai atlaikyti Rusijos pradėtą karą.

„Tam, kad Ukraina ir jos žmonės atlaikytų priešiškos karo mašinos spaudimą, jiems bus reikalinga visokeriopa mūsų pagalba. Todėl džiaugiuosi, kad Pasaulio lietuvių bendruomenė daug dėmesio skiria ukrainiečių reikmėms, taip pat patriotizmo ir pilietinio ugdymo temoms“, – vaizdo sveikinime sakė G. Nausėda.

PLB Seimas, svarstantis daugelį reikšmingų klausimų, tokių kaip dviguba pilietybė, lietuvių bendruomenių stiprinimas ir bendradarbiavimo tarp jų skatinimas, lituanistinis švietimas ir tautinės tapatybės puoselėjimas, yra aukščiausias bendruomenės valdymo organas.

XVII PLB Seimas Vilniuje posėdžiaus liepos 17–21 dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Morgana

Rūpinkitės lietuviais, jau darosi pikta.

Anonimas

Prieštaravimas tarp Lietuvos prezidento ir Pasaulio lietuvių bendrauomenės seimo siekių;perskaitykite įdėmiau ir suprasite,kad Nausėda kaip apsėstas rūpesčiu apie ukrainiečius,o privalėtų būti pagal PLB.seimą.

nuomonė

Pagarba Prezidentui .Šaunuolis.Rinksime ir antrai kadencijai. Šlovė Ukrainai,garbė tautai,kovojančiai už laisvę.Padėsime kuo tik galime visi,visa tauta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS