Prezidentas pasirašė įstatymą, numatantį griežtesnius reikalavimus norint dalyvauti NATO konkursuose | Diena.lt

PREZIDENTAS PASIRAŠĖ ĮSTATYMĄ, NUMATANTĮ GRIEŽTESNIUS REIKALAVIMUS NORINT DALYVAUTI NATO KONKURSUOSE

  • 0

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį pasirašė anksčiau vetuotą ir Seimui patikslinti grąžintą įstatymą dėl patikimumo deklaracijų išdavimo kriterijų norintiems dalyvauti NATO pirkimuose, pranešė Prezidentūra.

Prezidento teigimu, šiame įstatyme numatyta patikimumo deklaracija – svarbus dokumentas, kuriuo patvirtinamas NATO konkursuose siekiančio dalyvauti juridinio asmens finansinis, techninis, profesinis ir saugumo patikimumas.

Tačiau, kaip anksčiau yra pažymėjęs šalies vadovas, Seimo šių metų gegužę priimti įstatymo pakeitimai iš esmės susiaurina pagrindus, kuriais remiantis patikimumo deklaracija gali būti neišduota asmenims, pažeidusiems tarptautines sankcijas.

„NATO konkursuose leidus dalyvauti asmenims, kurie pastaruoju metu buvo bausti už sankcijų pažeidimus, gali kilti reali grėsmė nacionaliniam saugumui. Patikimumo deklaracijų išdavimas negali virsti paprastu formalumu. Atliekant vertinimą nacionalinio saugumo požiūriu, privaloma atsižvelgti į nustatytus tarptautinių sankcijų pažeidimus“, – vetuodamas įstatymą gegužės viduryje sakė prezidentas.

ELTA primena, kad Seimas ketvirtadienį vienbalsiai priėmė šalies vadovo pasiūlytą įstatymo papildymą. Prezidentas pasiūlė papildyti reguliavimą ir įtraukti sąlygą, kad patikimumo deklaracija išduodama tuo atveju, kai NATO konkursuose siekiantis dalyvauti juridinis asmuo ar su juo susiję asmenys per paskutinius trejus metus nebuvo pripažinti pažeidę tarptautinių sankcijų arba ribojamųjų priemonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS