Prezidentas priėmė trijų ambasadorių skiriamuosius raštus | Diena.lt

PREZIDENTAS PRIĖMĖ TRIJŲ AMBASADORIŲ SKIRIAMUOSIUS RAŠTUS

Prezidentas Gitanas Nausėda nuotoliniu būdu priėmė Šiaurės Makedonijos Respublikos ambasadoriaus Vasilio Panovskio, Vietnamo Socialistinės Respublikos ambasadoriaus Nguyeno Hungo ir Mongolijos Liaudies Respublikos ambasadoriaus Barkhaso Dorjo skiriamuosius raštus.

Šalies vadovas su Šiaurės Makedonijos ambasadoriumi aptarė draugiškus valstybių dvišalius santykius ir jų plėtros potencialą. Prezidentas išreiškė paramą Šiaurės Makedonijos integracijai į Europos Sąjungą, pažymėjo pasiektą pažangą įgyvendinant ES reformas ir pabrėžė, kad Lietuva yra pasirengusi pasidalyti savo patirtimi. Prezidentas pasveikino Šiaurės Makedoniją pernai tapus visateise Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos nare ir pabrėžė, kad svarbu ir toliau tęsti NATO atvirų durų politiką.

Susitikime taip pat aptartas dvišalis ekonominis bendradarbiavimas, jo tendencijos ir dinamika, taip pat pandemijos daromas poveikis ekonominių ryšių plėtros perspektyvoms.

Su Vietnamo ambasadoriumi aptarti Lietuvos ir Vietnamo dvišaliai santykiai ir jų plėtros galimybės, glaudus bendradarbiavimas tarptautinėse organizacijose, ES ir ASEAN (Pietryčių Azijos valstybių asociacijos) strateginė partnerystė ir COVID-19 pandemijos poveikio bei valdymo klausimai. Kitais metais Lietuva ir Vietnamas minės 30-ąją diplomatinių santykių užmezgimo sukaktį, abi valstybes sieja draugiški ryšiai, pagrįsti abipuse pagarba ir aktyviu tarptautiniu bendradarbiavimu.

Prezidentas pakvietė aktyviau naudotis dėl ES ir Vietnamo laisvosios prekybos susitarimo atsiveriančiomis galimybėmis skatinti dvišalius verslo ryšius, ypač tokiose srityse kaip žemės ūkis ir maistas, chemijos pramonė, aukštosios technologijos, orlaivių techninė priežiūra. Lietuva yra pasirengusi pasidalyti su Vietnamu savo patirtimi plėtojant nacionalinės e. valdžios ir kibernetinio saugumo gebėjimus.

Susitikime su Mongolijos ambasadoriumi Lietuvos vadovas aptarė sėkmingai vykdomus vystomojo bendradarbiavimo projektus su šios šalies nevyriausybinėmis organizacijomis moterų įgalinimo srityje, išreiškiant lūkestį, kad šis dialogas bus plėtojamas ir toliau. Prezidentas pabrėžė, kad ekonominių ryšių srityje galime ir turime ieškoti naujų bendradarbiavimo nišų, ypač transporto ir logistikos, taip pat turizmo sektoriuose.

Prezidentas pakvietė stiprinti Lietuvos ir Mongolijos žmonių tarpusavio ryšius ir išnaudoti galimybes skatinant bendradarbiavimą kultūros, mokslo ir švietimo srityse.

GALERIJA

  • Prezidentas priėmė trijų ambasadorių skiriamuosius raštus
  • Prezidentas priėmė trijų ambasadorių skiriamuosius raštus
  • Prezidentas priėmė trijų ambasadorių skiriamuosius raštus
  • Prezidentas priėmė trijų ambasadorių skiriamuosius raštus
  • Prezidentas priėmė trijų ambasadorių skiriamuosius raštus
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS