Prezidentas šaukia Valstybės gynimo tarybą dėl neramumų Rusijoje | Diena.lt

PREZIDENTAS ŠAUKIA VALSTYBĖS GYNIMO TARYBĄ DĖL NERAMUMŲ RUSIJOJE

Prezidentas Gitanas Nausėda sekmadienį šaukia Valstybės gynimo tarybos posėdį dėl neramumų Rusijoje, samdinių grupuotei „Wagner“ pradėjus ginkluotą maištą šalyje.

Apie tai BNS šeštadienį patvirtino prezidento patarėjas Antanas Manstavičius.

Prezidentūra pranešė, kad „posėdžio metu bus aptariama situacija Rusijoje ir galimos jos pasekmės, taip pat valstybės sienos apsaugos klausimai“.

Skirtingai nei kitos Baltijos šalys, Lietuva kol kas nesiėmė papildomų veiksmų stiprinant sienų apsaugą, argumentuodama, jog tai buvo padaryta anksčiau.

Valstybės gynimo taryboje posėdžiauja prezidentas, ministras pirmininkas, Seimo pirmininkas, krašto apsaugos ministras ir kariuomenės vadas.

Ukrainoje kovojusi „Wagner“ šeštadienio naktį sukilo prieš Rusijos ginkluotąsias pajėgas ir teigia žygiuojanti į Maskvą.

„Wagner“ paskelbė apie karinių objektų užėmimą Rostove prie Dono, o organizacijos vadas Jevgenijus Prigožinus pažadėjo nuversti Rusijos karinę vadovybę.

Reaguodama į „Wagner“ veiksmus, Rusijos valdžia paskelbė antiteroristinės operacijos režimą Maskvoje ir Maskvos regione.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „Wagner“ boso ginkluotą maištą pavadino išdavyste ir pažadėjo ginti žmones ir Rusiją.

Gairės: Gitanas Nausėda, Valstybės gynimo taryba, karas Ukrainoje, Wagner, neramumai Rusijoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS