Prezidentas siūlo teismų pirmininkais skirti M. Bartninką ir V. Šelmienę | Diena.lt

PREZIDENTAS SIŪLO TEISMŲ PIRMININKAIS SKIRTI M. BARTNINKĄ IR V. ŠELMIENĘ

  • 2

Prezidentas Gitanas Nausėda pasirinko kandidatus į Kauno apygardos ir Vilniaus miesto apylinkės teismų vadovus.

Jis kreipėsi į Teisėjų tarybą, prašydamas patarti dėl Kauno apygardos teismo teisėjo Mariaus Bartninko skyrimo šio teismo pirmininku ir dėl Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjos Viktorijos Šelmienės skyrimo šio teismo pirmininke.

Teisėjų taryba šį klausimą svarstys pirmadienį.

Kauno apygardos teismo pirmininko atrankoje dalyvavo keturi pretendentai. Komisija tinkamiausiais pripažino tris: Kauno apygardos teismo teisėjus Darių Kantaravičių, M. Bartninką ir Albiną Antanaitį.

M. Bartninkas teisininko išsilavinimą įgijo Vytauto Didžiojo universitete, yra dirbęs Marijampolės savivaldybės administracijoje, 2008 metais pradėjo dirbti Kauno apygardos teisme kaip teisėjo padėjėjas, 2013 metais tapo Kauno apylinkės teismo teisėju, 2016–2017 metais laikinai vadovavo Kėdainių apylinkės teismui, nuo 2017 metų dirba Kauno apygardos teisme, yra Teisėjų tarybos narys.

Šis teismas nuolatinio vadovo neturi nuo gegužės, kai tuometinis jo pirmininkas Nerijus Meilutis buvo paskirtas vadovauti Lietuvos apeliaciniam teismui.

Norą tapti Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininku buvo išreiškę du teisėjai – Janas Maciejevskis ir V. Šelmienė.

Šio teismo pirmininkas Marijus Kursevičius rugsėjį pasitraukė iš pareigų dėl asmeninių priežasčių.

V. Šelmienė teisę studijavo Vilniaus universitete, keliose bendrovėse dirbo juriste, 2011 metais pradėjo dirbti Vilniaus miesto 2 apylinkės teisme posėdžių sekretore, vėliau metus bus advokato padėjėja, 2015 metais grįžo į Vilniaus miesto apylinkės teismą kaip teisėja, metus buvo šio teismo pirmininko pavaduotoja.

Vilniaus miesto apylinkės teismas – didžiausias pirmosios instancijos teismas tarp bendrosios kompetencijos teismų, jame dirba per 100 teisėjų, beveik tiek pat teismo posėdžių sekretorių, irgi apie 100 teisėjų padėjėjų, teisėjų vyresniųjų padėjėjų, teisininkų ir specialistų konsultantų, skelbia Nacionalinė teismų administracija.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Gitana Nesėda

Kada bus nušalinti teisėjai Jurbarko išsigimėlio byloje palikę tą išsigimėlį laisvėje? Aukštas ir gražus prieš kameras staipėsi ir žadėjo asmeniškai kontroliuot bylos eiga. Jei bankomatas tai pamiršo tai Tauta atsimena.

Kam tie pirmininkai,jei teismai

Lt zmogui nesuprantami??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS