Prezidentas ragina užsienyje likusius lietuvius registruotis ir grįžti namo | Diena.lt

PREZIDENTAS RAGINA UŽSIENYJE LIKUSIUS LIETUVIUS REGISTRUOTIS IR GRĮŽTI NAMO

  • 56

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad būtina užtikrinti sklandų Lietuvos piliečių grįžimą namo net ir Vyriausybei sugriežtinus parvykimo tvarką, todėl ragina užsienyje likusius lietuvius registruotis ir pasinaudoti išimtinėmis galimybėmis grįžti namo.

„Susigrąžinimo procesas artėja prie pabaigos. Po repatriacijos į Lietuvą sugriežtinimo, kelias pirmas balandžio dienas bus suteikta išskirtinė galimybė piliečiams parvykti namo Europos Sąjungos repatriaciniais skrydžiais, keltais, automobiliais“, – Prezidentūros pranešime cituojamas šalies vadovas.

„Tai – išimtys, vėliau grįžimo galimybių bus dar mažiau. Tad nuoširdžiai raginu piliečius registruotis, kad valstybė galėtų pasirūpinti jūsų grįžimu namo“, – teigė jis.

G. Nausėda ketvirtadienį lietuvių grįžimo namo klausimus konferenciniu skambučiu aptartė su užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi.

Prezidentūros teigimu, šiuo metu pagalbos iš valstybės grįžti į Lietuvą tikisi 180 piliečių.

Užsienio reikalų ministerijos duomenimis, iki kovo 30 dienos į Lietuvą jau grįžo 3253 šalies piliečiai, dar keli šimtai Lietuvą pasiekė ES ir kitų valstybių organizuotais repatriaciniais skrydžiais, tarpininkaujant Lietuvos diplomatinėms atstovybėms užsienyje.

Prezidentas G. Nausėda taip pat padėkojo Užsienio reikalų ministerijai, Lietuvos ambasadoms, misijoms ir konsulatams visame pasaulyje už aktyvų, efektyvų darbą, vykdant piliečių repatrijavimo procesą bei medicininių priemonių tiekimo į Lietuvą užtikrinimą.

„Visi diplomatinių tarnybų darbuotojai padėjo įvykdyti konstitucinę pareigą ir įprasminti darbą Lietuvos žmonėms, išsibarsčiusiems po visą pasaulį“, – sakė šalies vadovas.

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, atšaukti dauguma reguliarių skrydžių, todėl Vyriausybė bei šalies diplomatai organizavo specialius reisus namo negalintiems grįžti lietuviams iš įvairių pasaulio vietų.

Visiems grįžusiesiems į Lietuvą privalomas 14 dienų karantinas, už jo pažeidimą gresia teisinė atsakomybė. 

GALERIJA

  • Prezidentas ragina užsienyje likusius lietuvius registruotis ir grįžti namo
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (56)

nuomone

Koks skirtumas kur karantinuotis, uzsienyje ar Lietuvoje? Kai kur pragyvenimas yra daug pigesnis negu cia, o jeigu dar yra galimybe dirbti nuotoliniu budu tai is vis issprendzia visas problemas, be to kitiems neturetu buti skirtumo kur neiti i darba, uzsienyje ar Lietuvoje.

Namai

"Jeigu jūs turite galimybes ilgesniam laikui būti užsienio šalyje rekomenduojame likti buvimo šalyje iki karantino pabaigos, sekti vietos institucijų informaciją ir laikytis jų nurodymų. "Va toks atsakymas iš Lietuvos konsulo. Tai apie kokį jis čia raginimą sneka

prezidentas kliedi

ar dar mazai priveze uzkrato parvyke? "uzdarytos sienos" bet veza,skraidina ir toliau .mastymo jokio.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS