Prezidentas susitiks su Seimo opozicinių frakcijų vadovais | Diena.lt

PREZIDENTAS SUSITIKS SU SEIMO OPOZICINIŲ FRAKCIJŲ VADOVAIS

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį susitiks su Seimo opozicijos frakcijų vadovais.

Kaip pranešė prezidento spaudos tarnyba, susitikimo metu ketinama aptarti politinę situaciją šalyje, biudžeto svarstymo eigą, prezidento Seimui pateiktus įstatymų projektus, galimus pirmalaikius rinkimus bei galimą urėdijų skaidymą.

Pasak Prezidentūros, tai vienas iš darbinių G. Nausėdos susitikimų su Seimo frakcijų atstovais, o kitą savaitę numatytas susitikimas su valdančiųjų frakcijų lyderiais.

G. Nausėda antradienį pareiškė, jog Seimas negali normaliai dirbti.

„Šiandien pasiekti tokią daugumą (reikalingą pirmalaikiams rinkimams skelbti) galima mėginti įkalbinėti ir aš turbūt tikrai neatsisakyčiau to daryti matydamas tai, kad Seimas šiandien negali normaliai dirbti, bet nepaisant to, net ir tie, kurie siūlo, opozicijos atstovai, Liberalų sąjūdis, jie patys pripažįsta, kad šiandien tokia alternatyva yra labai menkai tikėtina“, – antradienį Žinių radijui sakė šalies vadovas.

Liberalai Eugenijus Gentvilas ir Viktorija Čmilytė-Nielsen praėjusią savaitę perregistravo vasarą parengtą Seimo nutarimą projektą dėl pirmalaikių rinkimų surengimo, jį parėmė postą išsaugojęs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Šį projektą pateikti Seimui planuojama lapkričio 7 dieną.

Pagal naują projektą, siūloma, kad parlamento rinkimai vyktų 2020 metų sausio 19 dieną. Eiliniai Seimo rinkimai numatyti 2020 metų spalį.

Apie pirmalaikius rinkimus pastarosiomis savaitėmis garsiau vėl prabilta Seimui sprendus dėl Viktoro Pranckiečio atleidimo. Valdantiesiems neužteko balsų jį atstatydinti per du balsavimus.

G. Nausėda taip pat sakė, kad Seimas dar gali parodyti, ar tapo visiškai destruktyvus, ar vis dėlto yra gabus priimti sprendimus, kai tvirtins 2020 metų valstybės biudžetą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS