Prezidentas teikia dekretą atleisti LAT teisėją A. Abramavičių dėl sveikatos būklės | Diena.lt

PREZIDENTAS TEIKIA DEKRETĄ ATLEISTI LAT TEISĖJĄ A. ABRAMAVIČIŲ DĖL SVEIKATOS BŪKLĖS

Prezidentas Gitanas Nausėda teikia Seimui dekretą dėl Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjo Armano Abramavičiaus atleidimo iš pareigų.

Ketvirtadienį prezidento pasirašytu dekretu siūloma atleisti teisėją dėl sveikatos būklės. LAT teisėją iš pareigų atleidžia Seimas prezidento teikimu.

Atleisti A. Abramavičių prezidentui patarė gruodžio 20 dieną šį klausimą nagrinėjusi Teisėjų taryba.

Teisėjų tarybos pirmininkė ir laikinoji LAT vadovė Sigita Rudėnaitė tuomet BNS sakė, jog kitokio sprendimo taryba negalėjo priimti – teisėjas serga jau beveik metus, nuo sausio.

Kadangi jo liga tęsiasi daugiau nei 140 dienų, teisėjas nebegauna nedarbingumo išmokos, neturi socialinių garantijų, formaliai jis yra išėjęs nemokamų atostogų.

„Pagal tokius duomenis, kuriuos mes matome, nėra jokio objektyvaus pagrindo tikėtis, kad teisėjo sveikata pasitaisys bent jau kokiu nors protingai prognozuojamu laikotarpiu. Situacija iš tikrųjų sudėtinga“, – BNS tuomet sakė Teisėjų tarybos pirmininkė.

Pagal Teismų įstatymą, atleisti teisėją iš pareigų dėl sveikatos būklės galima tais atvejais, kai per vienus metus teisėjas serga daugiau kaip 120 kalendorinių dienų iš eilės arba daugiau kaip 140 kalendorinių dienų per pastaruosius dvylika mėnesių, arba kai suserga nepagydoma ar kita ilgalaike liga, kliudančia jam eiti teisėjo pareigas.

A. Abramavičius Aukščiausiajame Teisme dirba nuo 2011 metų. Prieš tai jis ėjo Konstitucinio Teismo teisėjo, prezidento patarėjo, teisingumo ministro padėjėjo pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS