Prezidentas: tikimės Čekijos paramos išorinės ES sienos apsaugai | Diena.lt

PREZIDENTAS: TIKIMĖS ČEKIJOS PARAMOS IŠORINĖS ES SIENOS APSAUGAI

Prezidentas Gitanas Nausėda, ketvirtadienį su Lietuvoje viešinčiu Čekijos Senato pirmininku Milošu Vystrčilu aptarė dvišalius santykius, saugumo ir gynybos klausimus, transatlantinius santykius, neteisėtą migraciją, Rytų partnerystės iniciatyvą.

Prezidentas pabrėžė vis labiau intensyvėjančius Lietuvos ir Čekijos dvišalius santykius, glaudų bendradarbiavimą NATO, ES ir kitose tarptautinėse organizacijose.

Kalbėdamas apie saugumo klausimus, šalies vadovas padėkojo Senato pirmininkui už Čekijos indėlį į regiono saugumo užtikrinimą, čekų karių dalyvavimą NATO priešakinėse pajėgose, oro policijos misijoje ir pajėgų integravimo vadavietėje.

Prezidentas padėkojo už Čekijos suteiktą finansinę ir materialinę paramą kovoje su neteisėta migracija bei išreikštą solidarumą Europos Vadovų Taryboje dėl būtinybės keisti ES migracijos, prieglobsčio ir sienų apsaugą reglamentuojančius teisės aktus.

Lietuvos vadovas taip pat pakvietė Čekiją drauge siekti ambicingų rezultatų būsimame Rytų partnerystės vadovų susitikime, vyksiančiame gruodžio 15 dieną. „Europos Sąjunga turi patvirtinti savo įsipareigojimus Rytų partnerystės politikai, o mūsų partneriai Rytuose, – savo pasiryžimą įgyvendinti reformas ir palaipsniui integruotis į ES vidaus rinką“, – sakė prezidentas.

GALERIJA

  • Prezidentas: tikimės Čekijos paramos išorinės ES sienos apsaugai
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Arijas

Vienas toks “ismincius ministeris” teige, kad galime miegoti ramiai, o dabar vis prasome visu pagalbos… Tai gal laikas butu kazkam atsakyti uz mela?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS