Prezidentas: visi vaikai turi gauti lygų startą į gyvenimą | Diena.lt

PREZIDENTAS: VISI VAIKAI TURI GAUTI LYGŲ STARTĄ Į GYVENIMĄ

  • 3

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda Tarptautinę vaikų gynimo dieną susitiko su Seimo kontrolierėmis Erika Leonaite ir Milda Vainiūte, vaiko teisių apsaugos kontroliere Edita Žiobiene ir lygių galimybių kontroliere Birutė Sabatauskaite.

Susitikime aptarta, kaip valstybė galėtų padėti šeimoms rūpinantis vaikais, užtikrinti negalią turinčių vaikų gerovę, spręsti iššūkius, kylančius migrantų šeimoms.

„Tarptautinė vaikų gynimo diena – ypatinga proga susitikti. Ji įpareigoja mus atsisukti į mažuosius, išgirsti jų problemas ir ką mes, kaip valstybė, galime padaryti geriau, kad jų gyvenimas būtų saugesnis, kad jie augtų laimingais žmonėmis, galinčiais prisidėti prie šalies gerovės kūrimo“, – susitikime sakė prezidentas.

Pasak Lietuvos vadovo, šiandien vis dar egzistuoja paslaugų vaikams ir šeimoms trūkumas, skurdas, ribojantis vaikų galimybes augti ir vystytis. Prezidento teigimu, visi vaikai, nepriklausomai nuo kilmės, socialinio statuso, galios, lyties, kalbos, religijos, turi gauti lygų startą į gyvenimą.

G. Nausėda pažymėjo, kad pastarieji metai Lietuvai buvo kupini su migracija susijusių iššūkių. Lietuva priėmė didelį būrį nuo žiauraus Rusijos karo bėgusių mamų su vaikais. Taip pat turime neteisėtai sieną kirtusių šeimų, kurios gyvena uždarose aplinkose, neturi aiškių ateities perspektyvų.

„Stovyklose gyvenančių migrantų padėtis vis dar miglota. Lietuvos valstybė pasirinko laikytis griežtos pozicijos stabdant hibridinę ataką prieš mūsų šalį – apriboti neteisėtai sieną kirtusių asmenų judėjimo laisvę. Visgi tai nėra ilgalaikis sprendimas. Nusprendę nebetęsti judėjimo laisvės ribojimų, privalome turėti aiškų ateities veiksmų planą. Šiuo klausimu svarbu išsikelti bendrą tikslą – Lietuvos sienos turi būti saugios, tačiau Lietuva pagal prisiimtus tarptautinius įsipareigojimus su žmonėmis turi elgtis tinkamai“, – pabrėžė prezidentas.

Kaip pažymima Prezidentūros pranešime, susitikime aptarti ir aplinkos pritaikymo, paslaugų negalią turintiems vaikams ir jų šeimoms klausimai. Pokalbyje dalyvavo ir du „DUOday“ iniciatyvos, kviečiančios darbdavius atverti duris žmonėms su negalia, svečiai, kurie trečiadienį prisijungė prie prezidento ir jo komandos narių.

GALERIJA

  • Prezidentas: visi vaikai turi gauti lygų startą į gyvenimą
  • Prezidentas: visi vaikai turi gauti lygų startą į gyvenimą
  • Prezidentas: visi vaikai turi gauti lygų startą į gyvenimą
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

PREZIDENTAS IR ČIA PLAUKIA...

Negi jis dar nežino, kad mokyklos jau suskirstytos pagal šeimų pajamas. Turtingesnėms - prestižinės, vargšams...kas lieka...Tai liečia ir užklasines veiklas. Dauguma gabių vaikų lieka gatvėje.

ai

ir vel pezalai apie nieka

D.

Turi gauti... O ar gauna ir gaus ?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS