Prezidentė pasirašė pataisas dėl privačių interesų deklaracijų duomenų viešo skelbimo | Diena.lt

PREZIDENTĖ PASIRAŠĖ PATAISAS DĖL PRIVAČIŲ INTERESŲ DEKLARACIJŲ DUOMENŲ VIEŠO SKELBIMO

  • 0

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo pataisas, praplečiančias ratą žmonių, kurių privačių interesų deklaracijų duomenys bus skelbiami viešai, antradienį pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

Nuo šiol viešai deklaruoti privačius interesus privalės valstybės tarnautojai, einantys institucijų ar įstaigų struktūrinių padalinių vadovų pavaduotojų pareigas, visų politinių partijų pirmininkai ir jų pavaduotojai, taip pat valstybės politikų visuomeniniai konsultantai, padėjėjai, patarėjai, valstybės ir savivaldybių įmonių, biudžetinių įstaigų vadovai ir jų pavaduotojai, viešųjų įstaigų ir asociacijų, kurios gauna lėšų iš Lietuvos valstybės ar savivaldybių biudžetų ir fondų, vadovai ir jų pavaduotojai.

Viešai bus skelbiamos Lietuvos banko darbuotojų, turinčių viešojo administravimo įgaliojimus, ir akcinių bendrovių ir uždarųjų akcinių bendrovių vadovų ir jų pavaduotojų privačių interesų deklaracijos, jeigu bendrovių akcijos suteikia daugiau kaip pusę balsų visuotiniame akcininkų susirinkime ir nuosavybės teise priklauso valstybei ar savivaldybei.

Pasak pranešimo, „šios pataisos sudarys realias galimybes visuomenei nekliudomai gauti informaciją apie valstybinėje tarnyboje dirbančių asmenų privačius interesus, galimus konfliktus, narystę įvairiose organizacijose, gaunamas dovanas ir sudaromus sandorius“.

Asmenų, kurių duomenys įstatymų nustatyta tvarka yra įslaptinti, arba tų, kurie vykdo žvalgybą, kontržvalgybą arba kriminalinę žvalgybą, deklaracijos ir toliau nebus viešinamos.

Iki šių pataisų priėmimo privačius interesus viešai deklaruoti privalėjo tik dalis valstybinėje tarnyboje dirbančių asmenų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS