Prezidentė: prieš 20 metų Lietuva be ginklo laimėjo istorinę pergalę | Diena.lt

PREZIDENTĖ: PRIEŠ 20 METŲ LIETUVA BE GINKLO LAIMĖJO ISTORINĘ PERGALĘ

Lietuvoje minint dvidešimtąsias Rusijos kariuomenės išvedimo metines, prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad tuomet vienu balsu kalbėjusi Lietuva be ginklo laimėjo istorinę pergalę.

"Vienu balsu kalbėjusi Lietuva be ginklo laimėjo istorinę pergalę. Niekam nekilo abejonių, kad mūsų atstovų derybiniuose portfeliuose buvo sudėta vieninga visos šalies pozicija", - pranešime spaudai sakė prezidentė.

"Šis įvykis – tai istorijos pamoka, kiek daug pasiekia šalys, kurių gyventojus kritiniu momentu suvienija nepalaužiami, nepaperkami ir neišduodami principai", - teigė D.Grybauskaitė.

Paskutiniai Rusijos armijos kariai iš Lietuvos išvyko 1993 metų rugpjūčio 31 dieną.

Šiai progai šeštadienį iškilmingos rikiuotės numatomos Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Tauragėje, Jonavoje ir Šalčininkuose.

Svetima kariuomenė Lietuvoje buvo nuo tada, kai 1940 metų birželį valstybę okupavo Sovietų Sąjunga.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

vaclovas

ponia prezididente..mes nieko nelaimejome..mes praradome net ir tai..,ka rusai buvo sukure...ir tai yra negincytina tiesa..,o jusu pasakojamos pasakos vaikams tik Jusu vaizduotes vaisius....,nors kai gerai pagalvoji tai Jus sakot visa tiesa apie jusu ir visu pripuolusiu prie lovio gerove

Kęstas B.

Mūsų žemė Ką tik sužinojom, kad mūsų internetinio ryšio rekordinis greitis buvo dar viena nacionalistinė Kubiliaus pasaka. Nesame mes pasaulio čempionai internete, nesame. Ir mūsų plaukikai treniruojasi Anglijoje... Bet turime mūsų žemę, turime mūsų naminės duonos skonį, turime mūsų konditerių šokoladus, turime mūsų midų, turime biržietišką ir kitokį autentišką alų ir daugybę kitų tokių pat neįkainojamos vertės dalykų. Išsaugokime. Pažinkime. Mokykime mūsų vaikus. Pirkime vietinius gaminius. Mylėkime ir gerbkime, tai ką mūsų žemė ir mūsų protėviai sukūrė mums amžių bėgyje. Mokykimės, kaip kiti europiečiai už tai kovoja [1]. Šalin skalūnų dujas. Šalin branduolines jėgaines. Šalin kraugerius, naikinančius mūsų žemę ir mus. Ir išvis - mūsų pasididžiavimas yra mūsų kelnėse. Daugiau apie tai - surašius Google paieškoje žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

...

nereik varyt ant rusu... bolsevizmas sunaikino mano tauta- mano nacija... gerai kad lietuviai priesinosi siam setonui ir viska teisingai padare ... paskaitykit Solzenicino Arhipelaga Gulaga, Melgunovo "Raudonaji terrora"... 1917 tai revoliucija kuria sukele nezmogiai , sunaikino 100 mln zmoniu... putino ir jo draugeliu zydu rezimas tai bolsevizmo pratesimas tik biski kitokia linkme
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS