Prezidentė susitiko su pagrobtu ir kankintu ukrainiečiu | Diena.lt

PREZIDENTĖ SUSITIKO SU PAGROBTU IR KANKINTU UKRAINIEČIU

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį susitiko su Lietuvoje gydomu Automaidano judėjimo lyderiu Dmitrijumi Bulatovu, kuris metų pradžioje Ukrainoje buvo pagrobtas ir kankintas nežinomų asmenų.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį susitiko su Lietuvoje gydomu Automaidano judėjimo lyderiu Dmitrijumi Bulatovu, kuris metų pradžioje Ukrainoje buvo pagrobtas ir kankintas nežinomų asmenų.

Susitikime, kuris vyko prezidentūroje, aptarta situacija Ukrainoje, kalbėta apie Automaidano iniciatyvą ir apie Europos Sąjungos vaidmenį sprendžiant konfliktą Ukrainoje, praneša prezidentūra. Pasak pranešimo, D.Bulatovas padėkojo prezidentei už Lietuvos paramą sužeistiems Euromaidano dalyviams ir už galimybę gydytis Lietuvoje.

"Ukrainos žmonės kovoja dėl savo šalies demokratinės ateities. Taikus politinės krizės sprendimas turi būti surastas kuo greičiau, kad būtų užtikrintas Ukrainos politinis, ekonominis ir socialinis stabilumas. Europos Sąjunga yra pasiruošusi visais įmanomais būdais padėti Ukrainos valdžiai ir opozicijai susitarti ir išspręsti šalyje susiklosčiusią situaciją", - susitikime sakė prezidentė.

Į Lietuvą gydytis atvežti jau keturi sužeisti Euromaidano dalyviai. Pasak D.Grybauskaitės, Lietuva pasiruošusi ir toliau suteikti medicininę pagalbą nukentėjusiesiems.

Dmitrijus Bulatovas - trečiasis per įvykius Ukrainoje nukentėjęs asmuo, atvežtas gydymui į Lietuvą. Jis yra pilietinės akcijos - Automaidano - lyderis. Šios akcijos metu grupė nepriklausomų automobilių vairuotojų važinėja gatvėmis ir vaizdo registratoriais fiksuoja Ukrainos valdžios smurtines priemones prieš žmones, taip pat vaizdo įrašais informuoja apie situaciją Kijeve. Ši akcija yra Euromaidano dalis.

Sausio pabaigoje Automaidano lyderis D.Bulatovas buvo dingęs šešias dienas. Lietuvos užsienio reikalų ministerija teigia, kad vyro būklė kelia įtarimų dėl galimo kankinimo ir žiauraus elgesio, kuriuos reikia ištirti.

Lietuva šiuo metu gydo keturis per protestus sužeistus Ukrainos aktyvistus, o pagalbą iš viso planuoja suteikti iki 10 nukentėjusiųjų. Jų gydymui ir reabilitacijai Vyriausybė skyrė 150 tūkst. litų.

GALERIJA

  • Prezidentė susitiko su pagrobtu ir kankintu ukrainiečiu
  • Prezidentė susitiko su pagrobtu ir kankintu ukrainiečiu
R. Dačkaus / LRP nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

ertyy

Tipo, neseniai kankino, o „nupjauta“ ausis jau pilnai sugijus, randas ant skruosto irgi lyg penkerių metų senumo. Įdomiai čia.

ERTYY

Prezidentė susitiko su pagrobtu ir kankintu ukrainiečiu, bet va, su iš gimtų namų pagrobta ir greičiausiai kankinta mažamete iš Garliavos nematė reikalo, nerado laiko susitikti. AŠ UŽ JĄ NEBALSUOSIU, GALIT NESIVARGINTI REKLAMINIAIS STRAIPSNIAIS - PREZIDENTĖ SU ŠUNIUKAIS, KAČIUKAIS, VAIKAIS IR UKRAINIEČIAIS.

RU

Kazkaip jau stebuklingai greitai pasveiko?. Savaite kankintas,mustas,nukrizuotas.Labai jau keista istorija. O gal kankino ir muse ji uz skolas,ir ne Berkut,o skolu ismusinetojai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS