Prezidento inauguracijos šventėje skambės specialiai šiai progai sukurti kūriniai | Diena.lt

PREZIDENTO INAUGURACIJOS ŠVENTĖJE SKAMBĖS SPECIALIAI ŠIAI PROGAI SUKURTI KŪRINIAI

Kitą penktadienį vyksiančioje antrai kadencijai perrinkto prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos šventėje skambės specialiai šiai šventei sukurti kūriniai. Prezidentūros teigimu, esminį inauguracijos akcentą galima nusakyti žodžiais „Viena Lietuva“, o šventėje tikimasi sulaukti apie 2 tūkst. dalyvių.

„Prezidento prašymu į inauguracijos renginius dalyviai kviečiami siekiant užtikrinti kuo platesnį socialinių, visuomenės grupių, Lietuvos regionų atstovavimą, kad tai būtų ne tik Vilniaus ar valstybinių institucijų, o visos Lietuvos šventė“, – Eltai siųstame atsakyme teigė Prezidentūra.

Anot institucijos, vakarinėje programos dalyje skambės ir specialiai G. Nausėdos inauguracijai sukurtų kūrinių.

„Skambės kompozitoriaus Giedriaus Kuprevičiaus kūrinių, tarp jų ir specialiai prezidento antrosios kadencijos inauguracijos proga sukurtų, programa. Kūrinius atliks pats autorius ir VDU Muzikos akademijos prof. Sabinos Martinaitytės ir prof. Audronės Eitmanavičiūtės studentai, Lietuvos kariuomenės orkestro muzikantai“, – sakė šalies vadovo atstovai.

Prezidento patarėjo Rido Jasiulionio teigimu, inauguracijos šventė bus tradicinė. Pasak jo, nuo prieš penkerius metus vykusio renginio skirsis tik tai, kad šalies vadovas pradeda antrąją kadenciją, tad natūralu, kad inauguracijoje nedalyvaus pareigas paliekantis prezidentas.

Tos pačios dienos vidudienį G. Nausėda prisieks Seimo Kovo 11-osios Akto salėje. Iš karto po priesaikos šalies vadovas dalyvaus Šv. Mišiose Vilniaus arkikatedroje bazilikoje.

Po mišių Katedros aikštėje vyks inauguracijos iškilmėms skirta Lietuvos ginkluotųjų pajėgų vėliavų būrių rikiuotė.

Vėliau Simono Daukanto aikštėje vyks prezidento vėliavos keitimo ceremonija. Jos metu G. Nausėda sakys kalbą Lietuvos žmonėms. Iš karto po to Prezidentūros Baltojoje salėje vyks Vyriausybės įgaliojimų grąžinimo ceremonija.

Prezidentūra tikina, kad liepos 12 d. vyksiančią šventės kainą galės įvertinti tuomet, kai paaiškės tikslus dalyvių skaičius.

ELTA primena, kad gegužės 26 d. prezidentas G. Nausėda buvo perrinktas antrajai kadencijai. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, šalies vadovą parėmė 74,15 proc. piliečių. Tuo metu antroje vietoje likusi I. Šimonytė sulaukė 24,34 proc. balsų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Vos neapsivėmiau ...

Va čia tai narcisizmo viršūnė !!! Nausėdos pasileido plaukus ....

asmenybės kultas?

O tie specialiai vieno asmens inauguracijai sukurti muzikos kūriniai iš kokių lėšų bus apmokami - iš prezidento asmeninių ar iš mokesčių mokėtojų? Kas mokės Kuprevičiui honorarą už tuos naujus sukurtus kūrinius specialiai AiG šlovinimui? Turbūt už ketverių metų kūriniai jau bus užsakomi Nausėdos-caro karūnacijai?

Idomu

Gal garbina šėtoną?????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS