Prezidento ir G. Landsbergio pokalbyje aptarti svarbiausi užsienio politikos darbotvarkės klausimai | Diena.lt

PREZIDENTO IR G. LANDSBERGIO POKALBYJE APTARTI SVARBIAUSI UŽSIENIO POLITIKOS DARBOTVARKĖS KLAUSIMAI

  • 2

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda konferenciniu skambučiu antradienį kalbėjosi su užsienio reikalų ministru Gabrieliumi Landsbergiu ir aptarė svarbiausius užsienio politikos darbotvarkės klausimus.

Tartasi dėl ES Rytų partnerystės politikos įgyvendinimo eigos, sankcijų išplėtimo Baltarusijos bei Rusijos režimams, Astravo AE elektros patekimo į Lietuvos rinką užkardymo.

Pokalbyje aptarta Rytų partnerystės politikos įgyvendinimo darbotvarkė ir šiais metais vyksiančio pasaulinio Rytų partnerystės forumo programa. Numatyta spartinti tarpinstitucinio veiksmų plano, skirto Rytų partnerystės iniciatyvos aktualizavimui ES valstybėse narėse, rengimą. Kalbėta apie planuojamus Lietuvos žingsnius, prisidedant prie Rytų partnerystės valstybių euroatlantinių aspiracijų įgyvendinimo.

Prezidentas teiravosi dėl progreso sprendžiant sanatorijos „Belarus“ darbuotojų klausimą, ir galimybių įgyvendinti ketvirtąjį regioninį sankcijų Baltarusijos režimui paketą. Taip pat tartasi dėl Lietuvos žingsnių siekti sankcijų Rusijos piliečiams, susijusiems su Aleksejaus Navalno įkalinimu, paskelbimo.

Prezidentūra informuoja, kad aptarti saugumo ir gynybos klausimai, bendradarbiavimo su NATO perspektyvos, siekiant didesnio Aljanso valstybių karių dalyvavimo misijose ir programose regione.

Pokalbyje šalies vadovas išreiškė lūkestį greičiau spręsti ambasadorių skyrimo į laisvas atstovybių bei ambasadų vietas klausimą. Oficialių teikimų į šias pozicijas prezidentas laukia artimiausiu metu.

Taip pat pasidalyta informacija iš buvusių bei būsimų prezidento ir užsienio reikalų ministro vizitų užsienio valstybėse.

 

GALERIJA

  • Prezidento ir G. Landsbergio pokalbyje aptarti svarbiausi užsienio politikos darbotvarkės klausimai
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kaip

spirčiau aš tam idiotui i sikna tai lėktu kelio nematydamas. Jam tik smėlio dėžėj žaist su kibirėliu o ne tokiam svarbiam poste sėdėt

NESUPRANTU, APIE KĄ JIE TARSIS ?

Galima pagalvoti, kad jie kažką dar "gali". Ką nurodys Amerika ir ES - tą ir VYKDYSITE. Nesvarbu, kad tai, gal būt, nenaudinga ar nepriimtina Lietuvos piliečiams. Būtų stebuklas jeigu jie pasitarę patys bent sugebėtų nustatyti geografinį laiką, pagal kurį norėtų gyventi Lietuvos žmonės ir nereikėtų sukinėti tą laikrodį. Deja...netgi to reikia laukti leidimo Briuselio...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS