Prezidento patarėja: ES prieglobsčio politika turėtų būti atnaujinta gruodį | Diena.lt

PREZIDENTO PATARĖJA: ES PRIEGLOBSČIO POLITIKA TURĖTŲ BŪTI ATNAUJINTA GRUODĮ

Prezidento Gitano Nausėdos patarėja Asta Skaisgirytė sako, kad Europos Sąjunga (ES) yra vieningai sutarusi peržiūrėti Bendrijos prieglobsčio politiką, ir Europos Komisija (EK) jau rengia siūlymus, kaip ją pritaikyti dabar kilusiai hibridinės atakos grėsmei.

„Per paskutinę Europos Vadovų Tarybą (EVT) spalį visi vadovai, Lietuvos paskatinti, sutarė, kad būtų peržiūrėta prieglobsčio politika ir EK pateiktų savo siūlymus. Mūsų žiniomis, EK tuos siūlymus diskutuoja, rengia, taip pat ir mes dalyvaujame su savo siūlymais“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė A. Skaisgirytė.

Prezidento vyriausiosios patarėjos užsienio politikai teigimu, dabartinė ES migracijos politika pasenusi, nebeatitinka šiandieninių realijų ir nėra efektyvi, siekiant atremti Baltarusijos hibridinę ataką. Ji tikina pastebinti, kad ES lyderių požiūris į Baltarusijos veiksmus Bendrijos pasienyje keičiasi, o tai esą gera žinia Lietuvai.

„Manyčiau, kad nuomonė, kaip turėtų būti atsakoma į šią hibridinę ataką, net ir ES šalyse ir jų politiniame mąstyme keičiasi. Ir tas yra labai gerai, nes keičiasi į mums palankų mąstymą“, – teigė A. Skaisgirytė.

G. Nausėdos patarėja tikisi, kad EK savo siūlymus dėl migracijos ir prieglobsčio politikos atnaujinimo pateiks svarstymams artimiausioje EVT gruodį.

ES lyderių susitikimas numatomas gruodžio 16–17 dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS