Prezidento patarėjas: G. Jakštas turės prisiimti atsakomybę | Diena.lt

PREZIDENTO PATARĖJAS: G. JAKŠTAS TURĖS PRISIIMTI ATSAKOMYBĘ

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas turės prisiimti atsakomybę dėl kylančių nesklandumų, susijusių su tarpiniais vienuoliktokų patikrinimais, nors nuo jo vieno mažai kas priklauso, sako prezidento patarėjas Frederikas Jansonas.

„Suprantu iš to, ką viešumoje matėme, kad premjerė ne tai, kad priėmė sprendimą palikti, nepalikti, o jį atidėjo (...). Šiuo atveju, bet kokiu atveju tie sprendimai galiausiai turės būti, baigsis sesija. Vėlgi, ar vienas žmogus kažką iš esmės pakeis – ne, bet ar turi būti atsakomybė – taip“, – Žinių radijui antradienį sakė F. Jansonas.

Anot jo, vienuoliktokų tarpiniai patikrinimai netenkina nei prezidento, nei pačių moksleivių, nei jų tėvų, nei mokytojų, nei kitų tikslinių grupių, kurios mato, kad sistema neveikia, kaip turėtų veikti.

F. Jansono teigimu, dabartinis ministras dirba pakankamai ilgai ir ši situacija nėra iš tų, kai galima būtų sakyti, jog „įmestas į kažkokią neaiškią balą, iš kurios reikia lipti dabar“.

„Jis buvo komandoj ministrės Jurgitos Šiugždinienės, tapo ministru. Jis skyrė ir atleido per tą laiką, per tuos metus, ir Nacionalinės švietimo agentūros vadovę. Atleisdamas vėlgi pažymėjo, kad tai nesusiję su tarpiniais egzaminais, reiškia, tam tikra prasme prisiėmė atsakomybę. Kai tu prisiimi atsakomybę, tai teks ir atsakyti, tikiuosi“, – kalbėjo patarėjas.

Premjerė Ingrida Šimonytė prieš kelias savaites pranešė, kad dėl nesėkmių, susijusių su tarpiniais patikrinimais G. Jakštas buvo atnešęs atsistatydinimo prašymą. Ji teigė, kad prie G. Jakšto darbo klausimo bus grįžtama ateityje, vertinant, kaip bus sprendžiami nesklandumai.

Kritikos sulaukė tarpinių patikrinimų fizikos bei matematikos B lygio užduotys dėl jų painumo ir sudėtingumo, kai aukščiausių balų surinkti nepavyko net ir olimpiadų dalyviams. Ministras G. Jakštas sudarė komisijas įvertinti užduotis, jis taip pat teigė, kad svarstoma galimybė dabartiniams vienuoliktokams sudaryti galimybę perlaikyti tarpinius patikrinimus dar šiemet.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ALGIRDAS.

Štai , kas atsitinka kai vaikai MOKYKLOSE NE MOKOMI , o ugdomi , miškininkai ugdo medelių jaunuolynus , nemačiau nei vienos ugdymo įstaigos LIETUVOJE, išskyrus '''MIŠKO MEDELYNUS'' , NĖRA NEI TOKIOS MINISTERIJOS , NEI DEPARTAMENTO , NEI AGENTŪROS , švietimas ir mokslas tapo kažkokia iškrypėliška sistema .

Tikrinkite pinigų plovimą

Plauna milijonus per švietimo, studijų, mokslo projektus. Yra vyresnių moterų, kur apie 20-30 metų yra ar tiesiai prie projektų atrankų ir priežiūros, ar yra dėstytojos, kur paima projektus vykdyti. Paprasta dėstytoja apie 6 mln eurų yra susigrobusi vien iš projektų oer eilę metų. O kur dar itin korumpuotas sistemos per Užimtumo tarnybą ir MRU, darbo rinkos mokymo centras, Švietimo ir mokslo, sporto ministeriją ir ESFA, kitas agentūras? Ten schemos sukurtos, dalinasi pinigus ir apgauna tikrintojai iš Briuselio. Plovimas pinigų stipriai eina oer MRU, KU, kolegijas kai kurias ir net švietimo tarnybas. Dalinasi kyšiai, jie gudriai sugalvoti kaip apiforminti, apie 13 procentų nuo kiekvieno projekto privaloma atiduoti agentūroms, kitiems perskirstytojams. Ten kai įdarbina naujesnes tarnautojas, puola ieškoti kaip išmušti pinigus sau į kišenę kaip žvėrys, jų vaikai daugumoj su proto silpnumu, daug narkomanų, pinigų jiem reikia daug, Algos pakanka jiem dienai. Ten tikrinkite. O ne egzaminus.

....../

O kokia ta atsakomybė ? Jie nebaudžiami .. . Apie Bartusevičių tyla . Vieną per vargus pasodino , bet mums įstatymus rašo ... Partija nubausta ... nusikaltėliai ... seime dirba ... KĄ TEN SEIMAS... TEN TVARTU TAPO.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS