Prezidentūra apie M.A.M.A. renginį: neigiamas testas nepateisina taisyklių nesilaikymo | Diena.lt

PREZIDENTŪRA APIE M.A.M.A. RENGINĮ: NEIGIAMAS TESTAS NEPATEISINA TAISYKLIŲ NESILAIKYMO

Vienareikšmiškai vertinti šeštadienį vykusių M.A.M.A. apdovanojimų negalima ir reikėtų palaukti atitinkamų institucijų vertinimo, teigia Prezidentūros Švietimo, mokslo ir kultūros grupės vadovė Jolanta Karpavičienė.

Kartu ji skeptiškai vertina renginio organizatorių pasiteisinimus, kad visi apdovanojimų dalyviai turėjo neigiamus COVID–19 testus. Tai, pasak prezidento patarėjos, nereiškia, kad galima nebesilaikyti būtinų saugumo reikalavimų.

„Reikėtų įvertinti visas aplinkybes. Atitinkamos institucijos ėmėsi administracinės teisenos. Palaukime jų vertinimo ir tuomet galėsime spręsti. Pabrėžiu, kad reikia elgtis labai atsakingai ir netgi ta aplinkybė, jog yra atliktas testas, gautas neigiamas atsakymas, tai nereiškia, kad mes neturime laikytis visų saugumo reikalavimų, kaukių dėvėjimo“,– „Žinių radijui“ antradienį teigė J. Karpavičienė.

Pabrėžiu, kad reikia elgtis labai atsakingai ir netgi ta aplinkybė, jog yra atliktas testas, gautas neigiamas atsakymas, tai nereiškia, kad mes neturime laikytis visų saugumo reikalavimų, kaukių dėvėjimo.

Prezidento patarėja taip pat akcentavo, kad šis renginys parodė tam tikrą visuomenės sąmoningumą ir nesitaikstymą su neatsakingu elgesiu pandemijos sąlygomis.

„Labai svarbu suvokti, kad tai taip pat yra situacija, kuri parodė prevencinį imunitetą – tai sukėlė rezonansą, privertė mus visus dar kartą susimąstyti, kaip turime atsakingai elgtis ir kartu ieškoti būdų, kaip įveikti pandemiją, nes tik kartu, suvokdami savo atsakomybes, prisiimdami rizikas, imdamiesi saugumą užtikrinančių priemonių galime tą situaciją įveikti“,– tvirtino J. Karpavičienė.

ELTA primena, kad dėl Kaune šeštadienio vakarą vykusio M.A.M.A. apdovanojimų renginio, sukėlusio pasipiktinimo bangą, Lietuvos policija pradėjo aplinkybių tikslinimą.

Muzikiniai M.A.M.A. apdovanojimai viešojoje erdvėje sulaukė kritikos dėl griežto karantino sąlygomis surengtos „puotos maro metu“.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

AAAAAAA

Tai kam tada testai, paima pinigus ir vistiek jokios naudos. Gudruciai. Tai reiskia, kad jie zino jog testai nepatikimi. Dabar po truputi aiskeja seimo mafija.

mumu

Pateisina. Kvailų įstatymų stūmimas nepateisina zmonių lųkesčių.Jei priims įstatymą stovinčiam šikti,niekas nedarys.

PIDERALŲ BARDAKAS

Na prezidentųra užsienyje skaičiuoa ŽUDIKUS,tai tos taisyklės vaivorikštinėm šiuk-šlėms dzin........
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS