Prezidentūra apie A. Paleckio šalininkų vizitą į Rusiją: tai – veikimas prieš Lietuvą | Diena.lt

PREZIDENTŪRA APIE A. PALECKIO ŠALININKŲ VIZITĄ Į RUSIJĄ: TAI – VEIKIMAS PRIEŠ LIETUVĄ

  • 55

Prezidentūra, komentuodama pastarąją savaitę vykusį Algirdo Paleckio bendražygių vizitą į Rusiją, tvirtina, kad tai reikėtų vertinti ne kaip nebaudžiamos saviraiškos atvejį, bet kaip dalyvavimą Lietuvai priešiškos valstybės veikloje. Todėl, akcentuoja prezidento vyriausiasis patarėjas Kęstutis Budrys, į šią situaciją nereikėtų žiūrėti atlaidžiai.

„(Tai – ELTA) dalyvavimas veikloje jau tiesiogiai prieš Lietuvą, kai veikia ne tik apsimestinė žiniasklaida, bet ir kitos valstybės institucijos... Man atrodo, kad šis aspektas yra labai svarbus visose ir prieš tai mūsų matytose kelionėse į Baltarusiją“, – antradienį „Žinių radijui“ sakė prezidento vyriausiasis patarėjas K. Budrys.

Taip jis komentavo atsakingų institucijų dėmesio jau susilaukusį A. Paleckio asociacijos „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ narių vizitą Maskvoje.

K. Budrio teigimu, akivaizdu, kad A. Paleckio bendražygių veiklos negalima vertinti tik kaip įstatymais ginamos piliečių nuomonės išraiškos.

„Kai tai yra daroma organizuojant, planuojant ir priešiškoms institucijoms turint visišką kontrolę, tai jau teisininkai turėtų tai įvertinti. Mano vertinimu, tai yra labai svarbi aplinkybė, kad vyksta ne šiaip dalyvavimas propagandoje, bet tai yra veikimas prieš Lietuvą“, – sakė patarėjas, pažymėdamas, kad šį atvejį būtina ne tik nuodugniai ištirti, bet ir, jei reikia, įvesti saugiklius, kad tai nesikartotų.

Nėra taip, kad jie nežino ką daro. Visi viską čia aiškiai supranta ir už tai turi būti teisinis įvertinimas.

„Lūkestis yra aiškus – mes tai turėtume įsivertinti. Žinome, kad tokia informacija yra, reikėtų teisinio atsakymo. Jeigu dabartinė situacija ir teisinio įvertinimo mums nepakanka, tai turi būti pasakyta, kaip mes tą spręsime ir ko mums trūksta: ar kažkokio reguliavimo, ar kažkokių papildomų saugiklių įvedimo. Bet tokios veiklos būti neturėtų, neturėtume į tai žiūrėti atlaidžiai ir sakyti, kad vieni turi vienokią nuomonę, o kiti kitokią. Tai nėra nuomonė, tai prisidėjimas prie kitos valstybės, kuri Lietuvą laiko priešiška valstybe“, – sakė K. Budrys, galiausiai pažymėdamas, kad ir prokremliškų jausmų neslepiantys minėtos asociacijos nariai supranta ką daro.

„Nėra taip, kad jie nežino ką daro. Visi viską čia aiškiai supranta ir už tai turi būti teisinis įvertinimas“, – apibendrino patarėjas. 

ELTA primena, kad pirmadienį konservatorių frakcijai atstovaujantis Seimo narys Matas Maldeikis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl A. Paleckio įsteigto „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ atstovų praeitą savaitę vykusio vizito Rusijos Federacijoje.

Pasak jo, vizito metu išsakyti kliedesiai buvo aiškus veikimas prieš Lietuvos Respubliką, ir tokia veikla užsitraukia atsakomybę, numatytą Lietuvos Baudžiamajame kodekse.

Tai, kad Generalinė prokuratūra kreipimąsi gavo, Eltai patvirtino ir Generalinės prokuratūros komunikacijos vyriausioji specialistė Rita Stundienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (55)

Anonimas

Nacistams lietuvoje tie kurie NORI TAIKOS su kaimynais ir gero zmonems - tie zmones nacistinio rezimo priesai. NE ,isgamos, tai jus ESAT VALSTYBES PRIESAI. Kiek jusu, nacistiniu atmatu, yra Lietuvoje? .

Antirunkelis

Bet taigi durnių Lietuvoje veikti prieš Lietuvą visiškai legalu. Būtų nelegalu, tai visi jie sėdėtų iki gyvos galvos už valstybės išdavystę. Bet nesėdi, nes Lietuvą valdo ištižėlių nevykėlių valdžia.

Genai

Paleckio visa šeimyna nešioja raudonukų genus. Seneliui, tėveliui, broliukui, sesutei ypatingai suvešėjo meilė kremliui. Jiems reikia pajusti ką pajuto tremtiniai. Paleckiukai-raudonukai - važiuokit į siberiją, į savo laimės vietą. Praeikit keliais mirusių tautiečių vietas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS