Prezidentūra: „Foxpay“ patikrinimai parodys, ar valstybės reikaluose neveikia „chebrytės“ | Diena.lt

PREZIDENTŪRA: „FOXPAY“ PATIKRINIMAI PARODYS, AR VALSTYBĖS REIKALUOSE NEVEIKIA „CHEBRYTĖS“

Valstybės institucijų atliekami finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ ir jos savininkės veiklos patikrinimai parodys, ar valstybės reikaluose neveikia „chebrytės“, sako prezidento vyriausioji patarėja.

„Vytautas Landsbergis, kalbėdamas apie valstybės paramą ir valstybės valdymą, yra įvedęs garsiąją sąvoką chebrytės. Tikrai institucijų atsakymai bus labai aktualūs tuo aspektu irgi, ar matome čia chebryčių veikimą valstybės reikaluose“, – antradienį Žinių radijui sakė Prezidentūros Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovė Irena Segalovičienė.

Jos teigimu, į klausimus dėl „Foxpay“ veiklos turi atsakyti tiek valstybės institucijos, tiek socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, kurios sutuoktinis anksčiau dirbo šioje įmonėje, tiek visa valdančioji dauguma.

Paklausta, ar prezidentas Gitanas Nausėda turi klausimų M. Navickienei, jo patarėja teigė, kad klausimų yra „visas spektras“, tačiau siūlė palaukti institucijų atliekamų patikrinimų išvadų. 

Anot I. Segalovičienės, situaciją su „Foxpay“ reikėtų vertinti ir kalbant apie Lietuvos kaip patikimos finansinių technologijų (fintech) šalies reputaciją. 

„Bet kokie šešėliai šitai rinkai yra tikrai nepageidautini ir turi būti rimtai ir išsamiai apžiūrimi“, – sakė I. Segalovičienė.

Įmonei „Foxpay“ 2023 metų pabaigoje – šių metų metų pradžioje vadovavo bei jos valdyboje dirbo M. Navickienės sutuoktinis Mindaugas Navickas, tačiau į viešumą iškilus informacijai apie įmonės atžvilgiu atliekamus tyrimus, praėjusią savaitę jis nutarė iš bendrovės pasitraukti.

Bet kokie šešėliai šitai rinkai yra tikrai nepageidautini ir turi būti rimtai ir išsamiai apžiūrimi.

Portalas „15min“, remdamasis teismų nutartimis, liudijimais bei viešų šaltinių analize, sekmadienį paskelbė, kad už sukčiavimą kalėjęs Vilhelmas Germanas (buvęs Vilius Židelis) figūruoja su „Foxpay“ susijusios „iSun“ grupės veikloje. Jis yra „iSun“ steigėjos, valdybos pirmininkės bei vienintelės „Foxpay“ savininkės ir naudos gavėjos Ievos Trinkūnaitės sugyventinis.

Ministrė M. Navickienė komentare BNS pirmadienį teigė, kad I. Trinkūnaitė yra jos sutuoktinio brolio žmonos sesuo, tačiau tikino su „Foxpay“ savininke bendraujanti „itin retai“ bei nežinojusi apie rizikas, susijusias su pastarosios sugyventiniu V. Germanu.

Tuo metu šalies vadovas Gitanas Nausėda pirmadienį Prezidentūros BNS perduotame komentare teigė, kad nuo M. Navickienės bei atsakingų institucijų atsakymų priklausys ir „atsakymas dėl tolesnės ministrės ateities“.

Vyriausybė praėjusį penktadienį BNS patvirtino turinti strateginių įmonių sandorius tikrinančios komisijos išvadą dėl įmonės akcininkės I. Trinkūnaitės neatitikties nacionalinio saugumo interesams, tačiau jos neviešina.

Lietuvos bankas (LB) atlieka „Foxpay“ ir jos savininkės veiklos patikrinimą, atskirą patikrinimą generalinės prokurorės nurodymu atlieka ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

GALERIJA

  • I. Segalovičienė.
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anonimas

cia ir Arkliui aisku kad VEIKE ir net nereikia nieko tikrinti

bobai nuotraukoje

o tu nesi iš chebrytės ? krabų integruota prezidentūroje.

Po šimts

Netrukdykit mūsų Prezidentui kurti gerovės valstybę - šalies saugumas ir gynyba gali palaukti. Yra svarbesnių reikalų - visos teisėsaugos pajėgos mestos įrodyti ministrės kaltę ir atsakomybę už jos sutoktinio brolio žmonos sesers sugyventinio galimai nusikalstamą veiklą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS