Prezidentūra: R. Sinkevičius paskirtas įvertinus sudėtingą situaciją dėl viruso | Diena.lt

PREZIDENTŪRA: R. SINKEVIČIUS PASKIRTAS ĮVERTINUS SUDĖTINGĄ SITUACIJĄ DĖL VIRUSO

Skiriant naująjį ekonomikos ir inovacijų ministrą Rimantą Sinkevičių buvo atsižvelgta į sudėtingą situaciją, susidariusią dėl koronaviruso sukeltos pandemijos, sako prezidento patarėjas Simonas Krėpšta.

„Mes turime įvertinti kontekstą – šiuo metu yra likę keli mėnesiai iki rinkimų ir tikrai ekonomika šiuo metu susiduria su tokiu specifiniu iššūkiu, sąlygotu, be abejo, koronaviruso situacijos“, – LRT radijui ketvirtadienio rytą sakė S. Krėpšta.

Pasak jo, per kelis iki rinkimų likusius mėnesius naujasis ministras turės atlikti kelias konkrečias užduotis: peržiūrėti ekonomikos skatinimo paketą ir paspartinti jo  įgyvendinimą, pasirūpinti efektyvesniais viešaisiais pirkimais bei skirti daugiau dėmesio regionų politikai.

Prezidento patarėjo teigimu, konkretūs darbai būsimojo ministro buvo aptarti per susitikimą su prezidentu.

„Turbūt nelaikas dabar būtų pradėti kažkokius struktūrinius ilgalaikius žingsnius, kurie trunka keletą metų – geriau imtis konkrečių darbų, kuriuos galima įgyvendinti per keletą mėnesių ir pasiekti rezultatą“, – sakė S. Krėpšta.

Tikimės, kad jis sugebės pasiekti tam tikrų rezultatų iki naujosios kadencijos.

R. Sinkevičius, jo teigimu, turi daug patirties, taip pat palaikymą Seime.

„Tikimės, kad jis sugebės pasiekti tam tikrų rezultatų iki naujosios kadencijos“, – pridūrė patarėjas.

R. Sinkevičius šiuo metu yra Lietuvos socialdemokratų darbo partijos pirmininko pavaduotojas ir frakcijos Seime seniūnas. Parlamente jis dirba jau ketvirtą kadenciją, nuo 2017 metų gruodžio vadovavo Ekonomikos komitetui. 2012–2016 metais R. Sinkevičius ėjo susisiekimo ministro pareigas.

Atėjęs į ministeriją R. Sinkevičius sakė „grandiozinių darbų neplanuojantis“, tačiau kaip prioritetą išskyrė pagalbos nuo koronaviruso nukentėjusiam verslui programos peržiūrą.

Ekonomikos ir inovacijų ministro pareigos buvo laisvos nuo pernai gruodžio, kai buvęs ministras Virginijus Sinkevičius pradėjo eiti eurokomisaro pareigas.

Metų pradžioje į šias pareigas buvo siūlytas premjero Sauliaus Skvernelio patarėjas, dabar pirmasis Vyriausybės vicekancleris Lukas Savickas, tačiau šią kandidatūrą prezidentūra atmetė dėl per mažos kandidato patirties.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimui Pydarui

O ar dibilizmas sveika?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS