Prezidentūra: sprendimą dėl švietimo ministrės turi priimti premjerė | Diena.lt

PREZIDENTŪRA: SPRENDIMĄ DĖL ŠVIETIMO MINISTRĖS TURI PRIIMTI PREMJERĖ

  • 4

Paaiškėjus apie švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės panaudotus 13 tūkst. eurų jai būnant Kauno savivaldybės nare, dėl politikės likimo turi apsispręsti premjerė, teigia Prezidentūra.

„Kalbant apie švietimo, mokslo ir sporto ministrę – tai visų pirma yra premjerės apsisprendimas. Esant poreikiui, grįžęs iš vizito Ispanijoje ir Portugalijoje, Prezidentas aptars šį klausimą su Vyriausybės vadove“, – komentare BNS ketvirtadienį informavo Prezidentūra.

Pasak jos, prezidentas jau anksčiau yra sakęs, jog dabartinė situacija dėl savivaldybių tarybos narių veiklai skiriamų lėšų yra nepriimtina, nes joje nėra skaidrumo ir kontrolės mechanizmo.

„Šalies vadovas ragina politikus kuo greičiau priimti reikiamus teisės aktus, kurie nustatytų skaidrią ir aiškią atsiskaitymo bei lėšų naudojimo tvarką“, – nurodo Prezidentūra.

Šalies vadovas ragina politikus kuo greičiau priimti reikiamus teisės aktus, kurie nustatytų skaidrią ir aiškią atsiskaitymo bei lėšų naudojimo tvarką.

Visuomenininkas Andrius Tapinas pranešė, kad prieš tapdama švietimo ministre ir dirbdama Kauno miesto savivaldybėje, J. Šiugždinienė 2019-2020 metais Kauno taryboje paėmė 13,8 tūkst. eurų išmoką.

Dar prieš paskelbiant konkretaus politiko pavardę, premjerė Ingrida Šimonytė pareiškė, kad Vyriausybės narys turės atsistatydinti, jei visuomenininko, „Laisvės TV“ įkūrėjo paskelbta informacija yra tiesa.

Viešojoje erdvėje pastaruoju metu nuskambėjo keli atvejai dėl galimo savivaldybių tarybų narių manipuliavimo išmokomis už veiklą, susijusią su savivaldybės tarybos nario pareigomis.

Teisėsauga šiuo metu jau aiškinasi aplinkybes dėl kelių savivaldybių tarybų narių išmokų. Tarp jų – Pagėgių, Šilutės, Neringos, Šiaulių, Mažeikių, Kauno miesto bei rajono savivaldybės.

Atliekant tyrimą dėl galimo viešojo intereso pažeidimo Kauno miesto ir rajono savivaldybėse, vertinant tarybos narių išlaidas, prokuratūra ketvirtadienį pranešė, kad šio tyrimo metu bus tiriamas ir J. Šiugždinienės gautų lėšų panaudojimas.

„Siekiant patvirtinti arba paneigti viešojoje erdvėje paskelbtas aplinkybes bei užtikrinant tyrimo visapusiškumą, Kauno apygardos prokuratūra kreipėsi į atsakingas institucijas dėl papildomos informacijos pateikimo“, – nurodoma pranešime.

Pagal Vietos savivaldos įstatymą, savivaldybių tarybų nariai atlyginimo negauna, tačiau jiems atlyginama už darbo laiką, kai jie eina savivaldybės tarybos nario pareigas.

Taip pat savivaldybės tarybos nariui gali būti skiriama išmoka apmokėti su veikla susijusioms kanceliarinėms, pašto, telefono, interneto ryšio, transporto, biuro patalpų nuomos ir kitoms išlaidoms. Ji gali būti skiriama kas mėnesį ir už ją turi būti atsiskaitoma ne rečiau kaip vieną kartą per tris mėnesius.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Narkomafija nepasidalina biznio

Uždarbio nepasidalina, kurį gauna platindami narkotikus mokyklose. Vaikai krenta kaip lapai.

Anonimas

abi uz BORTO ! be kalbu.+ Armonka su Narkosa !

Vezdas

Prokuroras turi spresti, o ne kazkokia premjere."Nulio ministrai"
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS