Prezidentūra spręs dėl M. Drobiazko ir P. Vanago ordinų, jei jie pasirodys Sočyje | Diena.lt

PREZIDENTŪRA SPRĘS DĖL M. DROBIAZKO IR P. VANAGO ORDINŲ, JEI JIE PASIRODYS SOČYJE

Prezidentūra spręs dėl ledo šokėjams Margaritai Drobiazko ir Povilui Vanagui įteiktų Lietuvos valstybės apdovanojimų, jei šie dalyvaus pasirodyme Rusijos mieste Sočyje.

„Jei minėti buvę Lietuvos sportininkai, Gedimino ordino kavalieriai, iš tikrųjų dalyvaus komerciniame renginyje Rusijoje, kuri jau šeštą mėnesį tęsia žiaurų naikinimo karą prieš Ukrainą, atsiras pagrindas svarstyti, ar jų veikla nežemina apdovanotųjų Lietuvos Respublikos ordinu vardo“, – BNS pirmadienį sakė prezidento atstovas spaudai Ridas Jasiulionis.

M. Drobiazko ir P. Vanagas 2000 metais yra apdovanoti Gedimino ordino Riterio kryžiais.

Pagal įstatymą, valstybės apdovanojimai gali būti atimti, jeigu apdovanotųjų veika žemina apdovanotojo vardą.

Praėjusią savaitę Lietuvoje rezonansą sukėlė buvusios rusų ledo šokėjos Tatjanos Navkos pranešimas socialiniuose tinkluose, kad rugpjūčio 9 dieną Sočio arenoje bus rodomas jos projektas „Gulbių ežeras“. Skelbiama, kad jame, be kitų, dalyvaus P. Vanagas ir M. Drobiazko.

T. Navka yra Rusijos prezidento atstovo Dmitrijaus Peskovo žmona.

M. Drobiazko ir P. Vanagas gyvena Rusijoje, vasario pabaigoje pradėjusiai invaziją į Ukrainą.

Rašyti komentarą
Komentarai (77)

pats pezidentas

važiuos į Maskvą ordinų atimt?

Putojasi

Vėl kolaborantai ardosi, piktais komentarais prapliupo. Naudojasi demokratija, šmeižia tuos, kurie jiems nepatinka ir triūbuoja, kad nėra demokratijos. Parėkautų ten Maskvoje, prie Kremliaus, tuoj atsidurtų Matrovskaja Tišina

Į dešimtuką!

Jeigu Jonas rėkauja ir atsiliepia, - tiesiu taikymu į dešimtuką. Senukui troliui nepatinka komentarai už Ukrainą, prieš Kremlių, jam nepatinka dabartinė demokratiškai išrinkta valdžia, prezidentas, bet paskutinės savigarbos kruopelės dar neprarado - į kritiką piktai atsiliepia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS