Prokuratūra kreipėsi į VRK dėl V. Gapšio neliečiamybės | Diena.lt

PROKURATŪRA KREIPĖSI Į VRK DĖL V. GAPŠIO NELIEČIAMYBĖS

  • 0

Vilniaus apygardos prokuratūra penktadienį kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) prašydama sutikimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn su Darbo partija į Seimą kandidatuojantį Vytautą Gapšį.

V. Gapšys dėl prekybos poveikiu ir kyšininkavimo yra teisiamas politinės korupcijos byloje, kurioje kaltinami buvęs liberalų lyderis Eligijus Masiulis, buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis, parlamentaras Gintaras Steponavičius bei V. Gapšys, koncernas „MG Baltic“, Darbo partija bei Liberalų sąjūdis.

Seimo rinkimų įstatymas numato, kad, Vyriausiajai rinkimų komisijai paskelbus kandidatus ir kandidatų sąrašus, iki pirmojo naujai išrinkto Seimo posėdžio kandidatas į Seimo narius be Vyriausiosios rinkimų komisijos sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip varžoma jo laisvė.

Kandidatų sąrašus VRK paskelbė penktadienį.

Kitas posėdis politinės korupcijos byloje numatytas rugsėjo 18-ąją, ankstesnis posėdis dėl V. Gapšio teisinės neliečiamybės buvo atidėtas, nors tuo metu jis dar nebuvo jos įgijęs.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS