R. Ačui uždrausta lankytis Raseinių rajono savivaldybės patalpose | Diena.lt

R. AČUI UŽDRAUSTA LANKYTIS RASEINIŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS PATALPOSE

Buvusiam Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktoriui Remigijui Ačui uždrausta lankytis šios savivaldybės administracijos patalpose.

Savivaldybė pirmadienį pranešė gavusi Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) raštą, kuriuo informuojama apie R. Ačui skirtą įpareigojimą nesilankyti Raseinių rajono savivaldybės administracijos patalpose ir nebendrauti su šios darbuotojais, nebent spręstų savo kaip eilinio piliečio ir su eitomis administracijos direktoriaus pareigomis nesusijusius klausimus.

Tai, kad buvusiam administracijos vadovui skirtos šios kardomosios priemonės, BNS patvirtino ir STT atstovė Renata Endružytė.

„Motyvai – siekiant užtikrinti netrukdomą ikiteisminį tyrimą bei apriboti galimą įtariamojo įtaką savivaldybės administracijos darbuotojams ikiteisminio tyrimo klausimais“, – BNS sakė R. Endružytė.

R. Ačas pernai pavasarį atleistas iš pareigų Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai nusprendus, kad supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

Teisėsauga tų pačių metų lapkritį pateikė R. Ačui įtarimus dėl kyšio paėmimo dar tuo metu, kai jis ėjo administracijos direktoriaus pareigas.

Įtariama, kad politikas už kyšį vykdant viešąjį pirkimą galėjo sudaryti išskirtinai palankias sąlygas vienai privačiai bendrovei, pasirašiusiai sutartį su Raseinių rajono savivaldybės valdomu autobusų parku.

Regionų apygardos administracinis teismas lapkričio 22 dieną nusprendė, kad atleidžiant R. Ačą savivaldybės tarybos posėdyje padaryta procedūrinių pažeidimų ir nurodė R. Ačą grąžinti į darbą skubos tvarka.

Jis tą pačią dieną kreipėsi į „Registrų centrą“, kuris teismo sprendimo pagrindu jį įregistravo administracijos direktoriumi.

Tačiau Raseinių rajono meras Algirdas Gricius kitą dieną išleido potvarkį, kuriuo kyšininkavimu įtariamas administracijos direktorius nušalinamas nuo pareigų. Pasak mero, šį potvarkį R. Ačas turėjo pateikti „Registrų centrui“ ir darbe nebepasirodyti, kol nebus panaikinti įtarimai.

Mero potvarkį dėl nušalinimo R. Ačas yra apskundęs teismui.

Gruodžio 28 dieną Raseinių rajono taryba į pareigas grąžintą administracijos vadovą ir vėl atleido, šį kartą dėl jam pareikštų įtarimų korupcija.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

pfff

Arogancijai atejo galas.

Panašūs

Prasidėjo ačo, atsiprašau kiaulės metai....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS