R. Duchnevičius apie socialdemokratų išreitinguotą sąrašą į Seimą: čia kaip „Eurovizija“ | Diena.lt

R. DUCHNEVIČIUS APIE SOCIALDEMOKRATŲ IŠREITINGUOTĄ SĄRAŠĄ Į SEIMĄ: ČIA KAIP „EUROVIZIJA“

Lyderiais kituose rinkimuose laikomi socialdemokratai išreitingavo savo sąrašą į Seimą. Kai kurie parlamentarai turėjo nemaloniai nustebti: partijos žvaigždės nustumtos žemyn, o viršuje plačiajai visuomenei nežinomi žmonės iš regionų. Negana to, pirmoje sąrašo vietoje – šiuo metu „čekiukų“ byloje teisiamas Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius.

Socialdemokratų demokratijos šventė iškrėtė pokštą partijos žvaigždėms. 

„Man patiko, kaip pasakė Robertas Duchnevičius, kad čia kaip „Eurovizija“. Kaimynai kaimynus palaiko, o jeigu kaimynai toli, tada nepalaiko“, – juokavo Seimo narys Algirdas Sysas. 

Bet juokėsi ne visi. 

„Visi garsiai diskutavo matydami rezultatus ir savo vietą. Tai normalu ir natūralu“, – tikino Seimo narys Gintautas Paluckas. 

G. Paluckas sako, kad kraują pravarinėti reikia – politikai turi keistis. Vyrui neturėtų būti baisu, nes skyriai G. Palucką išreitingavo į penktą vietą. Atrodo, kad kiti Seimo „socdemai“ skyriams nelabai patinka. A. Sysas atsidūrė 21-oje vietoje. Julius Sabatauskas nustumtas dar žemiau – į 23 vietą.

„Mums pastoviai buvo priekaištai, kad nėra naujų žmonių. Tai va jums nauji žmonės“, – teigė J. Sabatauskas.

Rasa Budbergytė aukščiau, bet nepateko net į dešimtuką – ji vienuolikta. Dovilė Šakalienė vadinama būsima krašto apsaugos ministre, o skyriai ją mato tryliktoje vietoje. 

„Mano vaiko gimtadienis tryliktą dieną, tai man tryliktas skaičius patinka“, – tikino D. Šakalienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Į pirmą vietą „socdemų“ skyriai iškėlė Jonavos merą M. Sinkevičių. Jis dėl „čekiukų“ bylos narystę partijoje sustabdęs, nors anksčiau partija teigė, kad kol problemos su teisėsauga nesibaigė, tol apie kandidatavimą negali būti nė kalbos. Dabar sako, tai yra moralinis palaikymas. 

Kaip antrą ryškiausią lyderį ir kaip galimą sąrašo vedlę ar premjerę, socialdemokratai mato Orintą Leiputę. Ši Seimo narė išreitinguota į antrą vietą. 

„Manau, kad bendravimas su žmonėmis yra svarbus dalykas“, – savo nuomone dalijosi O. Leiputė.

Socialdemokratai turi Moterų sąjungą – O. Leiputė jos pirmininkė. Galbūt čia ir buvo moters kelias į žvaigždes. 

Trečioje vietoje socialdemokratai mato vadybininką iš Marijampolės – Tadą Prajarą. Šiuo metu vyras yra ir Marijampolės tarybos narys.  

Pirmame partijos dešimtuke – tik du Seimo nariai.

Sąraše Vilijos Blinkevičiūtės nėra, nes partijos lyderis nereitinguojamas. V. Blinkevičiūtė dar nesako, ar dalyvaus Seimo  rinkimuose. Jeigu nuspręstų dalyvauti, ji iškart taptų sąrašo vedle. 

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad premjere matytų ją. Primename, kad „socdemai“ remia G. Nausėdą prezidento rinkimuose. 

„Šiek tiek vyksta prekyba arkliais. Paprekiaujame parama į vieną pusę, tada grąžiname paramos dalį į kitą pusę“, – kalbėjo konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis. 

„Socdemai“ pabrėžia, kad tai ne galutinis jų Seimo sąrašas, mat diskusijos tęsis. Be to, jie dar turi kvotas moterims ir jaunimui. 

„Kiekviename dešimtuke turėtų būti jaunų žmonių iki 35 metų, socialdemokratinio jaunimo sąjungos atstovų“, – aiškino Seimo narys Linas Jonauskas. 

Galutinį savo sąrašą „socdemai“ tvirtins birželio viduryje. 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Rici

Vyt tą Sysalą nx.Pažadukas.

Kažin ar PIŠ

žino, kad ją Landsbergis pavadino arkliu ?

Kostas

Viskas teisingai.Gana seniems bezdaliams gadinti orą.Tegul padirba liaudies ūkyje.Ateis jaunimas už kurį galima ir balsuoti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS