R. Duchnevičius pretenduotų į premjerus esant krizinei situacijai, jei nebūtų alternatyvų | Diena.lt

R. DUCHNEVIČIUS PRETENDUOTŲ Į PREMJERUS ESANT KRIZINEI SITUACIJAI, JEI NEBŪTŲ ALTERNATYVŲ

Vilniaus rajono savivaldybės meras socialdemokratas Robertas Duchnevičius sako, kad sutiktų tapti premjeru tik esant krizinei situacijai ir jeigu partijoje nebūtų alternatyvų.

„Sutikčiau tik tuo atveju, jeigu būtų tikrai krizinė situacija ir nebūtų alternatyvų. Atsakomybės prisiimti nebijau, bet šiuo atveju noriu pabrėžti, kad mūsų partija tikrai alternatyvų turi“, – ketvirtadienį LRT laidai „Dienos tema“ sakė R. Duchnevičius.

„Mano gyvenimiška pozicija visada tokia: kai esu geriausiai pasiruošęs toms pareigoms, jas sutinku užimti. Šiuo atveju ne vieną kartą esu kartojęs, kad jeigu būtų, tarkime, kažkokia krizinė situacija, tokių situacijų neramiais geopolitiniais laikais gali būti visokių, tai atsakomybės niekad nevengiau. Nuo nulio esu padaręs Vilniaus rajone savo politinį kelią, todėl žinau, koks atsakingas yra tas darbas. Dabar esu Vilniaus rajono meras ir kažkaip apie kitas pareigas kol kas negalvoju“, – tvirtino jis. 

R. Duchnevičiaus teigimu, socialdemokratai su prezidentu Gitanu Nausėda rastų bendrą kalbą ir sugebėtų  priimti sprendimus, tačiau su Ignu Vėgėle, jo nuomone, būtų sudėtinga.

„Nesakau, kad mes negalime dirbti su „valstiečių“ ar demokratų partijomis, tiesiog yra pavienių žmonių, kurie kartais išsiskiria iš visos komandos. Vėlgi, priklausomai nuo to, kokie parlamentarai bus išrinkti į Seimą, taip turbūt ir dėliosis parlamentinės daugumos, nes kiekviena frakcija turi savo perliukų“, – kalbėjo R. Duchnevičius.

Jo teigimu, sunku įsivaizduoti socialdemokratų su konservatoriais koaliciją.

„Nematau, kad koalicija su konservatoriais galėtų būti. Ne paslaptis, jeigu būtų tikrai kažkokia force majore situacija, būtų kalbama apie valstybės saugumą ir kitus rimtus reikalus, kartais tokiose situacijose tokios koalicijos yra galimos. Dabar aš tokių galimybių nematau“, – kalbėjo R. Duchnevičius.

Pasak jo, galutinis socialdemokratų kandidatų į parlamentą sąrašas bus paskelbtas birželio 15-ąją partijos konferencijoje. Seimo rinkimai vyks spalio 13-ąją.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

aišku

ruošiamas Vyriausybės netvirtinimas.

Pelėda

Duchnevičiau, tikiuosi, kad persigalvosi.

Klounada

Gal jau pakaks praeitos “vyriausybes” nekompetencijos? Tikimes Daukanto gatve si karta nepraleis klounu dirbti ministrais?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS